ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ

Авточасти-акумулатори в градовете:

Фирми в отрасъл Автомобили - Акумулатори - Info-Call.bg

Страница 1 от 1

Подробна информация за фирмите в подотрасъл Акумулатори - Национален информационен център - Info-Call.bg

Тук можете да намерите необходимата информация за правилен избор на стартерен акумулатор. Правилният избор на автобатерията зависи от няколко основни параметара.Ето  и част от тях:

КАПАЦИТЕТ е това, което пише на етикета и се измерва в амперчасове  – в ръководството за експлоатация на автомобила /сервизната книжка/ ясно е упоменато какъв е подходящиият акумулатор за вашия автомобил.Друго важно условия при избора на акумулаторната батерия са  РАЗМЕРИ на кутията, защото мястото обикновенно е ограничено и дори и да искате да поставите по-мощна батерия ,понякога се оказва невъжможно.Третия важен параметър е дали акумулатора който ви е необходим е с точнта  ПОЗИЦИЯ НА ЗАХРАНВАНЕ -  батериите биват  лява или дясна  .Това означава при коректното му поставяне на мясното му под капака дали плюса му е от ляво или от дясно .Това има значение,защото обикновенно свързващите кабели са с определена дължина и поставянето на обратния вид е невъзможно. Условие при избора на автомобилната стартова батерия е нейния вид .

Ето Ви и основните видове акумулатори ,като започнем от най-качествените :

Сухи/Херметични акумулатори – до 5 пъти по скъпи от останалите видове  Електролитът е в съсояние на много гъста паста  и е положен в специална  текстилна мрежа между електродите. Не ги презареждайте ,ако нямате специални за целта зарядни устройства.

Необслужваеми акумулатори – с 20% по-скъпо от  обслужваемите. Нямат индикатори за ниво и капачкте им не се отварят.Някой модели имат „око” ,което преминава през няколко цята и така индикира за саморазряда на батерията. Доливането на вода е невъзможно .Важно е да се използват специализирани заряди устройства.

Малкообслужваеми акумулатори
 - по-скъпи с много малко около 15%.  Тези са по-сгъстен електролит след  като веднъж са доляти с дестилирана вода трябва да се смятат за обслужваеми .

Обслужваеми акумулатори - те са най-евтинината опция за вашият автомобил. Тези батерии имат течен електролити, имат предимството, че ако изгубят вода от презаряд, тя може да се долее. Не доливайте вода от чешмта само дестилирана.

Марки автобатерии :

Искра - най-голямия български производител на олово-киселинни стартерни батерии с почто половин вековна история.Освен автоакумолатори фирмата произвежда и висококачествени тягови батерии.

МонБАТ - български производител с много широка продуктова гама . Основни  продуктово категории на фирмата са: стартерни батерии ,стационарни батерии ,батерии за фотоволтаични системи ,батерии за локомотиви и други.

Други марки акумулаторни батерии са:                                                                                                   

Berga- акумулаторни батерии от Германия ,връх на немското инженерство. Bosch – акумолатори с много висок стартов ток за безотказен старт през зимата. Varta – акумолаторни батерии с удължена гаранция.

МАКСИМАЛ
Производител на зарядни устройства за акумулаторни батерии в Разград
МАКСИМАЛ, maximal, МИГ МАГ полуавтомати разград, апарати за плазмено рязане разград , проектиране зарядни устройства Разград, производство зарядни устройства Разград, товарни вилки Разград, производство тестери акумулатори Разград, стартерни колички Разгр
ВК КОНВЕРТ
Произвежда акумулаторни батерии и акумулатори Перник Ралица
ВК КОНВЕРТ, VK KONVERT, зарядни за електрокари Перник, производство акумулатори акумулаторни батерии перник, разработка производство търговия полупроводникови токопреобразуватели перник, заряд киселинни алкални акумулаторни батерии перник, зарядни зарядно
ХЕНДЛЕР ГРУП
Авточасти-акумулатори в град Пазарджик
МОТОР ОЙЛ
Авточасти-акумулатори в град Варна
ТРИСТАН 02
Авточасти-акумулатори в град София
АКУМУ ПЛЮС ЕООД
Авточасти-акумулатори в град Пловдив
Хари-72
Авточасти-акумулатори в Хасковo - област
РЕКЛАМА
ПОЛЕЗНО
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории