ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Медицина и здравеопазване Медицински центрове ЦКВЗ СОФИЯ
ЦКВЗ СОФИЯ
ЦКВЗ СОФИЯ
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Медицина и здравеопазване / Медицински центрове
населено място: град София / Гоце Делчев
Адрес: ул. Георги Измирлиев 8
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ СТРУКТОРА КАРТА

ЦКВЗ СОФИЯ - Медицински центрове гр. София

Центърът за кожно-венерически заболявания в София е създаден през 1952 година като диспансер с решение на МНЗСГ заедно с още 12 такива лечебни заведения в страната,като основни органи в борбата с кожните и венерически заболявания .

 

 Центърът за кожно-венерически заболявания в София е създаден през 1952 година като диспансер с решение на МНЗСГ заедно с още 12 такива лечебни заведения в страната,като основни органи в борбата с кожните и венерически заболявания .В  началото той работи като клинична база на Института по социална и обществена медицина  към БАН и е единствен със статут на градски от всички останали.

Тогава той е само с два лекарски кабинета и 15легла,но бързо се разраства

Тук д-р Наумов пръв в страната прилага лечение с течен азот и открива фотолаборатория за документиране на най-интересните случаи.Разкрива се и серологична лаборатория,като в нея през 1956г. за пръв път в страните от Източна Европа се въвежда теста” Нелсон-Майер”и тя придобива международно признание в Женева като 59-та лаборатория в света,където се работят специфични серологични тестове.

През 60-те год. на миналия век  в диспансера работят много ерудирани лекари,които утвърждават авторитета му като методичен център с 5 кабинета и 20 легла.

В началото на 1979г. се разкриват алергологичен и микологичен кабинет,успоредно с венерологичния, физиотерапия и модерна серология,като през1989г се закрива легловата база..

От м.октомври 2010 г. той е пререгистриран като Център за кожно-венерологичеки заболявания съобразно промените в ЗЛЗ от юли с.г.

При нас към момента работят13  висококвалифицирани дерматолози с призната специалност,извършват се всички високоспециализирани дейности по Медицинските Стандарти.Изключително се гордеем,че консултанти са проф.Обрешкова и чл.-кор. проф.Цанков(председател на БДД) – едни от най-изявените в международен план български дерматолози.

Държим да отбележим,че от нашите среди започват свята професионална кариера едни ярки дерматологични имена като доц.Кадурина- нач. Клиника по дерматология и алергология ВМА,доц.Казанджиева-р-тел сектор Алергология Клиника поДВ МУ-София, Д-р Камарашев – р-тел Хистопатологичната лаборатория в Университета в Цюрих и др.

Нашите лекари винаги участват в българските и международни форуми,автори са на доклади и постерни презентации,периодично повишават квалификацията си чрез курсове по специфични направления и са сертифицирани за дейността си.

Центърът работи по три международни Програми за превенция ,профилактика и лечение на полово предаваните болести.

Съвместно със Столична обшина има разработени Програми за профилактика на кожния карцином,образователни лекции в училищата и профилактични прегледи в социални домове и таргетни групи за диспансеризация.

Изборът,който ще направите като посетите за консултация центъра няма да ви разочарова- тук можете да намерите точното, пълно и бързо решение на всеки ваш дерматологичен и венерологичен проблем от нашия мотивиран и подготвен състав.

Ключови думи:
ЦКВЗ СОФИЯ, кожни заболявания София, кожно-венерически заболявания София, лечебни заведения София;
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 6326 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории