ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Институти ИЛВ Плевен
ИЛВ Плевен
ИЛВ Плевен
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Наука, образование / Институти
населено място: град Плевен / Широк Център
Адрес: ул. Кала Тепе 1
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ СТРУКТУРА КАРТА

ИЛВ Плевен - Институт по лозарство и винарство в град Плевен

Институтът по лозарство и винарство (ИЛВ) град Плевен извършва научно-изследователска, научно-приложна и производствена дейност в областта на лозарството и винарството.

ИЛВ - Институт по лозарство и винарство в град ПлевенИЛВ Плевен - Институт по лозарство и винарство в град Плевен

Институтът по лозарство и винарство (ИЛВ) е създаден през 1902 година в град Плевен. Той е първото научно-изследователско учрeждение  в областта на лозарството и винарството у нас. През дългогодишната си история Институтът по лозарство и винарство е постигнал значими за лозарската практика резултати от проведените изследвания в областта на създаването на нови лозови култури, с интродуцирани и селекционирани десертни и винени сортове. Учреждението има и огромен принос в развитието на методиката и технологиите в отглеждането на лозовите насаждения, като:

  • усвояване на наклонени терени
  • подходящи системи за резитба
  • разработване на съвременни технологии за механизирано отглеждане
  • методи и средства за борба с болестите и вредителите по растенията

През последните 20 години основни постижения на научно-изследователските екипи в Института по лозарство и винарство са селекционираните 36 сорта (21 винени, 15 десертни) и 5 клона грозде. Освен това са разработени технологии за производство на лозов посадъчен материал, грозде и вино.

Научно-изследователска дейност от ИЛВ в град ПлевенИЛВ Плевен - Институт по лозарство и винарство в град Плевен

В ИЛВ Плевен се осъществява научно-изследователска дейност в областта на лозарството и винарството. Тя е свързана със задачата да запази лозовите насаждения от филоксерното нашествие чрез въвеждане на технологията за присаждане на лозите и организиране на лабораторните научни изследвания в сферата. Основен принос в тази задача имат опитните и висококвалифицирани научни сътрудници и основните знания в тази област предадени от френския инженер-агроном Изидор Боск. Той е и първият управител на изпитателната станция на института.

ИЛВ Плевен поставя началото на изследванията на почвите в страната. Извършват се редица опити по съчетаването на качествата на месните местните сортове грозде с интродуцираните лозови подложки. освен това се осъществяват и проучвания на болестите и неприятелите засягащи лозовите насаждения, както и на технологичните качества на произведените в специализираната изба вина. В Института по лозарство и винарство в град Плевен е създадена е и се поддържа най-голямата ампелографска колекция на Балканите, съдържаща 1865 сортонаименования.

Производствена дейност от ИЛВ в град Плевен

В ИЛВ Плевен се осъществява и производствена дейност. За целта института разполага производствено-експериментална база и производствено-винарска изба. Екипът от опитни научни сътрудници провежда изследователски разработки на полеви условия и едновременно с това се занимават с опитите и дейностите в областта на винопроизводството.

Институтът ежегодно предлага за продажба висококачествен лозов посадъчен материал за десертно грозде от ранни, средно-ранни и късни сортове, бели и червени вина и ракия, които са собствено производство.

Ключови думи:
Институт лозарство винарство Плевен, ИЛВ Плевен, ilv pleven, Експерименталната база ИЛВ Плевен, селекция на лоза Плевен, технологии на отглеждане на лозя Плевен, производство вино Плевен, лозов посадъчен материал Плевен, винарска изба Плевен, вино Сторгозия, десертно грозде Плевен, ранни сортове грозде Плевен, късни сортове грозде Плевен, посадъчен материал лозя Плевен, лозови пръчки Плевен, научно изследователска дейност лозарство Плевен, научно изследователска дейност винарство Плевен, нови винени сортове Плевен
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 11871 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории