ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Машини и Машиностроене Енергетика ЕНЕМОНА
ЕНЕМОНА
ЕНЕМОНА
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
Човешки ресурси
Управление на активи
ТФЕЦ Никопол
Енергиен проект Ломски лигнити
Енергетика
Възобновяеми енергийни източници
Енергийна ефективност
Строително - монтажни дейности и инженеринг
дейност: Машини и Машиностроене / Енергетика
населено място: град София / Гео Милев
Адрес: ул. Коста Лулчев 20
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

ЕНЕМОНА

ЕНЕМОНА е икономическа група с 21-годишна история, която развива няколко основни направления от дейности. В областта на Строителния монтаж и инженеринга компания ENEMONA осъществява маркетинг, инженеринг, проектиране, управление, реализация и въвеждане в експлоатация на енергийни, промишлени и граждански обекти.ълнител на модернизациите и реконструкциите на територията на комплекс Марица Изток. До момента Енемона Гълъбово има реализирани повече от 480 договора и поръчки на обща стойност над 81 млн. лв. През 2004 г. стартирахме цялостно изпълнение на проекти по енергийна ефективност в сградния фонд, промишлеността и енергетиката.

За Нас

Office

От създаването си преди 21 години до днес Енемона работи най-активно в областта на строително-монтажните дейности и инженеринга. Те са съществена част от структурата на компанията. Основните сектори, в които осъществяваме тези дейности, са Енергетика и Индустрия. Нашето строително-монтажно и инженерингово направление предоставя услуги с висока добавена стойност – инженеринг, управление на проекти, проектиране.

Енемона е основана през 1990 година от група специалисти, участвали в изграждането на АЕЦ Козлодуй. Първоначално започнахме дейността си в областта на строителния монтаж, основно на територията на атомната електроцентрала.

Първият голям обект, който изпълнихме на територията на АЕЦ Козлодуй, беше реализиран през 1992 г. Тогава, при изключително тежки условия и кратки срокове, екипите на Енемона успяха да отстранят авария, засегнала резервно външно електрозахранване на V и VI енергоблокове на атомната електроцентрала. Участието ни в тези дейности е голям успех, вследствие на което между Енемона и АЕЦ Козлодуй бяха установени дълготрайни и ползотворни взаимоотношения. В резултат от тях си създадохме репутацията на надежден и отговорен партньор, която и до ден днешен продължаваме  да отстояваме. През следващите години продължихме успешно да работим по реконструкцията и модернизацията на голям брой обекти на територията на атомната електроцентрала.

В резултат от разширяването на дейността ни в областта на конвенционалната енергетика и по-конкретно на територията на енергиен комплекс Марица Изток, през 2002 година Енемона разкри офис в град Гълъбово, който впоследствие се обособи в самостоятелно акционерно дружество.

През последните седем години Енемона Гълъбово се утвърди като водеща компания на територията на енергийния комплекс. Това прави дружеството надежден и желан изпълнител на модернизациите и реконструкциите на територията на комплекс Марица Изток. До момента Енемона Гълъбово има реализирани повече от 480 договора и поръчки на обща стойност над 81 млн. лв. През 2004 г. стартирахме цялостно изпълнение на проекти по енергийна ефективност в сградния фонд, промишлеността и енергетиката.

В него инвестирахме значителен финансов и човешки капитал. Дейността на това бизнес направление обхваща адаптиране на нови технологии в сферата на енергийната ефективност и разработване на механизми за финансиране на проекти по енергийно обновяване на жилищни и обществени сгради, както и извършване на мерки по енергийна ефективност в индустрията и инфраструктурата.

Енемона е сред първите частни компании в България успешно реализирали ЕСКО договор - договор с гарантиран резултат, при осъществяването на проекти по енергийна ефективност в общински сгради. Ние се утвърдихме като лидер на пазара на енергоефективни услуги, базирани на ЕСКО модел за обществения сектор. През 2007 година ЕСКО моделът беше разработен и успешно адаптиран за индустриалния сектор, след което Енемона сключи първия в България подобен договор за реализация на енергоефективни дейности. Възнамеряваме да   заемем водещ дял в този сегмент, като планираме и реализация на ютилити услуги като част от общия синергичен модел, базиран на разработеното от нас ноухау.

Team

През декември 2005 година създадохме ново дружество - Енемона Ютилитис . Негова основна дейност е сключването на сделки за търговия на електрическа енергия по свободно договорени цени. През февруари 2006 година Енемона Ютилитис получи лицензия за търговия с електроенергия за срок от 10 години с решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

През февруари 2006 година Енемона учреди и първия по рода си в България Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ, 70% от който са притежание на компанията. Основната му дейност е секюритизация на вземания - т.е. инвестиране на набраните чрез издаване на ценни книжа парични средства във вземания. Приоритетни за дружеството са вземанията от реализация на проекти в сферите енергетика и енергийна ефективност.

През 2007 г. предприехме една сериозна стъпка в нашето развитие, като извършихме първично публично предлагане на 2 млн. нови акции на Българска фондова борса. Предлагането протече при изключителен инвеститорски интерес и беше събран максималният капитал от 33,6 млн. лева, който беше оползотворен за финансирането на експанзията на Енемона в новите бизнес сектори, към които имаме интерес, а именно енергетика, ютилити услуги и енергийна ефективност.

През последните години успешно разработихме ноухау за реализация на публично-частни партньорства в сферата на енергоефективни дейности и ютилити услуги за обществения сектор. Моделът успешно съчетава и използва синергията от опита на Енемона като ЕСКО компания и участието ни в ютилити сектора. Заедно с либерализацията на енергийния пазар в България това ще утвърди компанията като значим играч в енергийния мениджмънт и ютилити услугите.

Ключови думи:
ЕНЕМОНА, енергетика, услуги, електроника, обекти, конвенционалната енергетика, енергоефективни дейности, Стара Загора, Гълъбово
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯТази страница е
посетена 16291 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории