ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Хранителни продукти и храни Вино и винопроизводство Винарска изба Свобода
Винарска изба Свобода
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Хранителни продукти и храни / Вино и винопроизводство
населено място: Стара Загора - област / Община Чирпан
Адрес: с. Свобода
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
ИНФОРМАЦИЯ АДРЕС ВИСОКО АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ КАРТА

Винарска изба Свобода - Винарска изба в село Свобода, общ. Чирпан

Винарска изба Свобода се занимава с винопроизводство в село Свобода. Произвежда вино от собствени лозя. Годишното производство е 500 тона вино, от грозде с високо качество.

Винарска изба Свобода е малка изба в село Свобода, намиращо се на 10 км. от град Чирпан, в стар лозарски район, с установени традиции във винопроизводството. Ние правим вино от собствени лозя, с много грижа и професионализъм.

Избата произвежда годишно, 500 тона вино с високо качество, от грозде, което се отглежда на 1000 дка лозови масиви.

Лозята са разположени на изток и юг от Чирпан, в едни от най-благоприятните за винопроизводство райони на България – Тракийската низина, част от Южния български регион.

Производството на вино в избата, се базира на философията на умело съчетание и хармония, на вкусовите и ароматни усещания, подчинено на убедеността, че правенето на вино е изкуство, което хората по нашите земи са почитали от незапомнени времена.

Изключително благоприятните, почвени и климатични условия и най-вече тракийското слънце, допринасят за славата на Чирпанския край, като един от най-добрите лозарски и винарски райони на България.

Винарска изба Свобода се намира в екологично чист регион, далеч от промишлени производства, с характерни за производството на вино канелено-горски почви.

Климата е преходно-континентален, с изразено средиземноморско влияние, проникващо по течението на река Марица, с равномерно разпределение на валежите и оптимални периоди на слънчево греене.

Производството на вино в региона, датира от времето на древните траки – първите цивилизовани обитатели на Балканския полуостров, които са били лозари и удивителни майстори на виното.

Винарска изба Свобода отглежда бели и червени сортове грозде, характерни за региона около Чирпан: димят, мискет, мускат, алиготе, шардоне, мерло, каберне и памид. Гроздето се бере, когато достигне пълна технологична зрялост и е готово да премине пълния цикъл на винопроизводството. Най-добрите партиди вино се депозират, за отлежаване в бъчви и след достигане на оптималните качества на виното, се затварят в бутилки за стареене.

Винарната е оборудвана с модерни ферментационни съоръжения, позволяващи оптимизиране и контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. Това е съвременен комплекс, с напълно завършен цикъл на производство, започващ с гроздето и завършващ с бутилката вино.

Ключови думи:
Винарска изба Свобода
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 9105 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории