ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Селско, горско стопанство Горско, ловно стопанство Природен парк Врачански Балкан
Природен парк Врачански Балкан
Природен парк Врачански Балкан
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Селско, горско стопанство / Горско, ловно стопанство
населено място: град Враца / Широк център
Адрес: гр.Враца, ул."Иванка Ботева" №1
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

Природен парк Врачански Балкан - Природен парк Врачански Балкан Враца

Природен парк „Врачански Балкан“ се намира във Врачанска планина и включва по-голямата част от Врачанската планина, разположена между Предбалкана и основната старопланинска верига, както и територията на няколко села и на град Враца, от който получава името си.

През 1989 година парк “Врачански Балкан” е обявен със статут на народен парк със Заповед № 1449/21.12.1989 г. на Комитета по опазване на околната среда при МС. Седем години по-късно се създава Управление на Народен парк “Врачански Балкан” със заповед № 63/15.02.1996 год. на Комитета по горите.

В последствие със заповед № 195/17.07.1998 год. Управлението е преобразувано в Дирекция на Народен парк “Врачански Балкан”, а през 2003 год. със заповед № 987/13.11.2003 год. става Дирекция на Природен парк “Врачански Балкан”, която в настоящия момент управлява парка и е основен координиращ орган на територията. От основаването на парка до момента Директор на парковата администрация е инж. Николай Ненчев.

От лятото на 2005 г. до март 2010 г. ДПП „Врачански Балкан” стопанисва и управлява пещера „Леденика”, която се намира на територията на парка.  В момента пещерата се обслужва от Община Враца.

От 2008 година към парка е изграден и Природозащитен център "Натура"  в центъра на гр. Враца.

Дирекцията на Природен парк „Врачански Балкан” е специализирано териториално поделение на Държавна Агенция по Горите. Тя е изградена в съответствие с чл. 52, т. 2 от Закона за защитените територии и въз основа на чл. 22, ал. 2 от Закона за горите, като специализирано поделение на Държавната агенция по горите.

За изпълнение на функциите си Дирекцията на Природен парк “Врачански Балкан” разполага с щат от 12 човека. Организационно-административната структура е двустепенна: директор и пряко подчинени на него експерти и главни специалисти по изпълнение на задачите, определени с Правилника за устройството, функциите и дейността на ДПП.

Ключови думи:
Природен парк Врачански Балкан, priroden park vratchansky balkan, Природен парк Враца, Врачански Балкан, природни паркове, народен парк
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 4044 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории