ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Върбица
Община Върбица
Община Върбица
УСЛУГИ
дейност: Администрация / Общини
населено място: Шумен - област / Община Върбица
Адрес: гр. Върбица ул. Септ. въстание 40
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ КАРТА

Община Върбица - Общинска администрация Върбица

Община Върбица се намира в Североизточна България. Той се намира в област Шумен и е в близост до язовир Тича. Град Върбица е административен център на Община Върбица.

Община Върбица се намира североизточната част на България е област Шумен. Състава на общината наброява 16 населени места. На югозапад общината ни граничи с община Котел, на североизток с община Сунгурларе, на северозапад и на запад с общините Търговище и Омуртаг.

Населените места в Община Върбица са: Чернооково, Станянци, Тушовица, Бяла река, Върбица, Нова Бяла река, Ловец, Методиево, Иваново, Менгишево, Маломир, Кьолмен, Крайгорци, Конево, Сушина и Божурово.

Икономическата активност на Върбица е свързана с търговията, селското стопанството, хранително-вкусовата промишленост, шивашката промишленост, дървообработката и дърводобива.

Образователното ниво на населението е сравнително добро. Това е фактор благоприятстващ културното, социалното и стопанското развитие. На територията ни съществуват множество детски градини, средно общообразователни и основни училища, читалища и други образователни институции.

Ежегодно на територията на град Върбица се чества Традиционен Есенен Панаир които е атракция за гостуващи и местни. Той се провежда в периода от 18-23 септември. Събират се множество калайджий, търговци и занаятчии. Обичаят е наричан още Хайван пазар, заради търговията на добитък: домашни животни, магарета и коне.

Селското стопанство е представено от животновъдство и земеделието, за които има благоприятни агротехнически и природни условия за развитие. Големият размер територии, почвения тип, ценността на земеделските гори и благоприятните климатични условия са предпоставка за развитието на селскостопанските производства.

Ключови думи:
община Върбица, Град Върбица Шумен, общини област Шумен, курортен комплекс Върбица, язовир Тича Върбица, Върбица Шумен, административен център Върбица Шумен,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯТази страница е
посетена 14183 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории