ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Цар Калоян
Община Цар Калоян
Община Цар Калоян
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Администрация / Общини
населено място: Разград - област / Община Цар Калоян
Адрес: гр. Цар Калоян, пл. Демокрация 1
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ СПОРТНИ ОБЕКТИ КАРТА

Община Цар Калоян - Общинска администрация Цар Калоян

Община Цар Калоян е разположена в Североизточна България и принадлежи към област Разград. Общината се състои от 3 населени места. Административен център е град Цар Калоян.

Община Цар Калоян се намира в североизточната част на България и е разположена в област Разград. Общината се състои от три населени места, като административен център е Цар Калоян. 

Общината е на 15 км. от Ветово и на 35 км. от град Русе. Населението наброява около 8289 души и е с площ от 161196 дка. Надморска височина на територията е 150-300 м., а геоложкият строеж е представен предимно от мергели, пясъчници и варовици.

Климатът се характеризира като умерено – континентален, с продължителна есен, горещо лято и хладна пролет. Средногодишната температура е 21-23 градуса , с влажността на въздуха е 57 – 72 % и през зимата се наблюдават инверсионни състояния. Характерни климатични явления за региона са: чести проливни есенни дъждове, градушки, слани и мъгли.

По отношение на растителността, преобладават вторичните гори. Срещат се лесостепни видове храсти и габрови масиви. Растителността е характерна за умерено – континенталния климат и черноземните почви на Община Цар Калоян.

В общината се издават актове и административни удостоверения за: наследници, гражданско състояние, раждане, семейно положение, граждански брак, настойничество, постоянен и настоящ адрес, удостоверение за промени на имена, адрес, семейно положение и други. В общината, можете да получите скици с разположението на недвижимите имоти и разрешително за проектиране и строителство.

На територията на Цар Калоян съществуват няколко институции, предлагащи социални услуги. Част от тях са: Център за социална рехабилитация и интеграция, център за обществена подкрепа и други дневни центрове.

В Цар Калоян са изградени клуб на инвалида и клуб на пенсионера, финансирани от общинският бюджет. Освен това, разполагаме с домашен социален патронаж с капацитет 80 човека. Услугата Топъл обяд, сформирана от общината, предоставя на хората: храна по домовете, измерване на кръвно налягане, помощ при почистване на домовете и закупуване на неща от първа необходимост.

Ключови думи:
общини Разград, административен център Цар Калоян, социални услуги Цар Калоян, спортни обекти Цар Калоян, административни услуги Цар Калоян, администрация Цар Калоян, общини област Разград, общини Северна България,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 13352 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории