ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Сандански
Община Сандански
Община Сандански
ДЕЙНОСТИ
Забележителности
Образование
Здравеопазване
дейност: Администрация / Общини
населено място: област Благоевград / Община Сандански
Адрес: гр. Сандански, ул. Свобода 14
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ АДРЕС ДИРЕКЦИИ КАРТА

Община Сандански - Административен център - град Сандански

Община Сандански е разположена в Югозападна България и е съставна община на Област Благоевград. Общината е съставена от 54 населени места с общ брой население 40 470 души. Заема територия от 1060 км.

Община Сандански е разположена в югозападната част на страната ни и е една от общините в област Благоевград. Съставена е от 54 населени места, а броя на население наброява над 40 хил. души. През община преминава международната ЖП линия София — Кулата — Атина и международният път Е79.

При нас е много добре развит животинският и растителния свят, образованието и културата. На нашата територия, любителите на туризма, могат да се насладят на много забележителности.

Животинският свят е разнообразен, като включва видове, за които Сандански е северна граница на разпространение. Сред тях има много защитени видове, които са в рамките на защитени територии. Растителният свят се характеризира с голямо богатство, като се срещат студенолюбиви и топлолюбиви видове. Горите заемат 35% от общата територия на общината. Специфичният характер на растителността се придобива от средиземноморските видове , балканските и българските и ендемити, глациалните реликти и терциерните.

В сферата на образование на територията на община Сандански, съществуват множество училища – начални, основни, професионална гимназия, вечерна гимназия, спортна училище, спортен интернат по плуване и други.

Част от културата ни е изразена читалищата в селата Лешница, Плоски, Калиманци, Лиляново, Вълково, Ново Делчево, Петрово и други населени места. Читалищата са културна институция с дълбоки корени в местния дух  икултура.

Забележителности и Туристически обекти около Сандански, които могат да се посетят от туристите и жителите на общината са: Уникален градски парк, Сандански манастир Св.Св. Козма и Дамян, Раннохристиянска базилика от II век и античен комплекс, Национален парк Пирин, Паметникът на Спартак, Роженски манастир, Мелник и Кордопуловата къща, Рупите, Мелнишки скални пирамиди и много други.

Ключови думи:
OBSHTINA SANDANSKI, ОБЩИНА САНДАНСКИ, Забележителности община Сандански, Образование община Сандански, Здравеопазване община Сандански, административен център Сандански, администрация Сандански, община област Благоевград, природни забележителности община Сандански, култура община Сандански
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 10971 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории