ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Пордим
Община Пордим
Община Пордим
Култура и образование
Къща музей Великий княз Николай Николаевич
Къща музей Негово Кралско Величество Карол I
Читалища
Образование
дейност: Администрация / Общини
населено място: Плевен - област / Община Пордим
Адрес: гр. Пордим , ул. Иван Божинов 1
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ КАРТА

Община Пордим - Административни услуги Пордим, Плевен

Община Пордим се намира в Централна Северна България, в Дунавската равнина. Тя е една от съставните общини на Област Плевен. Административен център е град Пордим. Общината предлага на своите съграждани извършване на административни услуги.

Административни услуги община Пордим

Община Пордим е разположена в Централна Северна България, в Дунавската равнина. Тя е една от съставните общини на Област Плевен. Административен център е град Пордим. Община Пордим предлага на своите съграждани извършване на всички видове административни услуги. В общината има 8 населени места с общо население от 6 500 жители.

Община Пордим граничи с общините: Плевен, Левски, Летница и Ловеч. Град Пордим е общински център на седем села  -  Вълчитрън, Каменец, Одърне, Згалево, Тотлебен, Борислав и Катерица.

Географско положение на община Пордим

Община Пордим се намира в Централна Северна България, Дунавската равнинно хълмиста област. Общата площ на общината е 240 кв.км. с преобладаващ релеф – равнинно-хълмист, а средната надморска височина е 183,5 м.

Климата в региона е умерено континентален и сравнително сух. Зимата е особено студена. Средните температури през месец януари се движат -5ºС и -1ºС, съобразно надморската височина. Зимните валежи са предимно от сняг 70-90% от общото количество на валежите.

Снежната покривка е устойчива поради ниските температури и обилните снеговалежи. Пролетта е топла, а лятото изключително горещо поради равнинния характер на територията. Средните температури през най-горещия месец се движат между 30-35ºС. Есенните студени дни настъпват към средата на месец октомври.

Общата площ на обработваемите земеделски земи за цялата община е 147 200 дка, което 60% от територията на цялата община. Горите заемат площ от 10 680 дка - 4,5% от територията на общината. Мери и пасища на територията на общината са 16 770 дка - 7% от общата територият.

С национално значение са преминаващата през землището на село Тотлебен река Осъм и язовир Каменец в землището на село Каменец. На територията на община Пордим се намират 21 язовира и водоеми с местно значение, предназначени за напояване и риболов.

Населени места и население в община Пордим

Община Пордим включва 8 населени места, в това число един град и седем села. Общият брой на населението към месец февруари 2005 година е 7 513 човека, за месец февруари 2003 година е 7 740 човека. Гъстотата на населението за 2005 година е  31,30 жители на кв.км, а за 2003 година е 32,25. Административен индустриален и културен център е град Пордим.

31,5% от населението на община Пордим е концентрирано в общинския център - 2343 жители в началото на 2005 година. По-големите села в общината са селата: Вълчитрън – 1221 жители, Каменец – 1159 жители и Одърне – 1113 жители. Най-малко е село Катерица с 120 жители - данните са от февруари 2005 година.

Ключови думи:
община Пордим, административни услуги Пордим, общини област Плевен, населени места община Пордим, географско положение община Пордим, читалища община Пордим, танцови състави Пордим, образование община Пордим, училища община Пордим, администрация Пордим, общински услуги Пордим
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 13238 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории