ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Оряхово
Община Оряхово
Община Оряхово
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Администрация / Общини
населено място: Враца - област / Община Оряхово
Адрес: гр. Оряхово
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ ОБРАЗОВАНИЕ КАРТА

Община Оряхово - Общинска администрация Оряхово

Община Оряхово е разположена в Северозападна България по поречието на река Дунав. Състои се от седем населени места и е с обща площ от 329 хил.дка. Административният център е град Оряхово.

Община Оряхово е разположена в Северозападната част България и се състои от 7 населени места. Общински център е град Оряхово, а останали 6 кметства на територията на общината са: Долни Видин, Галово, Горни Вадин, Лесковец, Остров и Селановци.

Общината е с обща площ 329 хил.дка. и попада в североизточната част на област Враца. На север, Оряхово граничи с река Дунав, на югозапад и запад с община Мизия, на изток с Долна Митрополия и на юг с общините Кнежа и Бяла Слатина.

Широките долини на реките Вит, Искър, Цибрица и Лом я разделят на няколко междудолинни ридове с плоски, дълги и полегати източни склонове и къси стръмно спускащи се склонове от запад.

Преобладаващите льосови и черноземни почви, надморската височина от 150 м, умерено континенталният климат и равнинно-хълмистият релеф, характеризират географските особености на Общината.

Географското ѝ местоположение определя достъп до северната граница на Републиката ни и това позволява включване на воден транспорт с товари и пътници чрез изградените Фериботен и Пристанищен комплекс.

Местните жители на общината, както и туристите, решили да посетят нашият край, могат да се насладят на красиви и богати на история забележителности. Част от тях са: Исторически музей, Църквата Успение Пресвета Богородица, Църквата Свети Георги, Читалище Надежда 1871 и Етнографска къща към Историческия музей.

Ключови думи:
град Оряхово Враца, Оряхово България, администрация Оряхово, административни услуги Оряхово, административен център Оряхово, общини Северна България, общини Враца област,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 11374 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории