ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Никопол
Община Никопол
Община Никопол
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Администрация / Общини
населено място: Плевен - област / Община Никопол
Адрес: гр. Никопол, ул. Александър Стамболийски 5
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА КАРТА

Община Никопол - Административни услуги Никопол, Плевен

Община Никопол е разположена в Северна България и е една от съставните общини на Област Плевен. В общината има 14 населени места с общо население 9 305 души, като административен център е град Никопол. Община Никопол предлага на своите съграждани всички видове административни услуги.

Административни услуги от община Никопол, Област Плевен

Община Никопол се намира в Северна България и е една от съставните общини на Област Плевен. Предлага на своите съграждани всички видове административни услуги.

Общината е разположена на площ от 500 кв. км. Граничи на юг с община Плевен и община Левски, на изток с община Белене, на запад с община Гулянци, а северната граница е река Дунав с град Турну Мъгуреле на отсрещния бряг.

Административен център на общината е град Никопол, който е разположен на самия бряг на река Дунав.

Населени места и население на община Никопол

Населени места на община Никопол са селата: Асеново, Бацова махала, Въбел, Дебово, Драгаш войвода, Евлогиево, Жернов, Лозица, Любеново, Муселиево, Новачене, Санадиново и Черковица.

70% от населението са турци изповядващи исляма, останалата част от населението са българи, изповядващи православието.

Забележителности в община Никопол

Град Никопол е част от Природен парк Персина. На територията на града има защитени видове и обекти, като Скалната църква, дървото Гинко билоба, сладък корен и други. Културна забележителност в град Никопол е паметникът на руските войни, загинали за свободата на града, както и намиращият се почти в центъра на града паметник на кръстоносците, преминали през града през 12 век.

Друга културна забележителност в град Никопол е Никополската крепост, наричана от местното население просто „Калето“.  Запазена е част от големия дворец на един от последните български царе Иван Шишман. Кръстокуполната църква "Св. св. Петър и Павел"е най-старият запазен паметник. Строена е през 13-14 век., позната като „Манастирчето“.

В град Никопол се намира тюрбето (гробницата) на мюсюлманския светец Али Коч Баба. Според османските архиви от 16 век, Али Коч Баба е дервиш, обявен за светец. Допреди 20 години на хълма се е издигал вековен дъб. Според преданието, той е израснал от овчарската гега на Али Коч Баба, който я забил там, преди да издъхне. Мюсюлманският светец е почитан като лечител с тържества, които съвпадат с православния Гергьовден.

Ключови думи:
община Никопол, административни услуги Никопол Плевен, общини Област Плевен, населени места община Никопол, население община Никопол, административен център Никопол, забележителности Никопол, obshtina Nikopol
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 8015 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории