ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини община Мирково
община Мирково
община Мирково
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Администрация / Общини
населено място: София - област / Община Мирково
Адрес: с. Мирково , ул. Александър Стамболийски 35
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КМЕТСТВО ТРАДИЦИИ КАРТА

община Мирково - Административен център Мирково

Община Мирково се намира в западна България и е съставена от 7 населени места. Мирково е приятно място за туризъм и е богато на забележителности. Населението, наброява около 2 600 жители.

Община Мирково се намира в Западна България и е една от съставните общини на Софийска област. Общината има 7 населени места с общо население от 2 600 жители. Мирково е място, благоприятно за туризъм и богато на забележителности. Административен център е село Мирково.

Населени места в Община Мирково

Община Мирково е с площ от 207,6 кв.км и включва 7 населени места. Общият брой на населението в селата Брестака, Смолско, Мирково, Каменица, Хвърчил и Бенковски, наброява над 2600 души. Мирково на север граничи с Етрополе, на изток с Чавдар и Челопеч, на юг с Ихтиман и Панагюрище, а на запад с общините Елин Пелин и Горна Малина. 

Забележителности в Община Мирково

Община Мирково е известна с благоприятните природни ресурси за развитие на селски и ловен туризъм, походи и планински маршрути. Част от интересните туристически обекти в нашата община са: Параклис Възнесение господне, Паметник в местността Хаджиица, Църква Свети Великомъченик Димитрий, Хижа Чавдар, Мемориален комплекс Васил Левски, Църква Въведение Богородично, Паметник на първата българска кооперация и Паметник на гара Буново. За любителите на разходките, разполагаме с еко-пътеки и други забележителности.

Туризъм в Община Мирково

Красивата природа, богатството на птици, язовирите и миркоязовирите са част от интересните места в община Мирково за туризъм. В района на общината има ловно стопанство и Защитена местност Арамлиец, рибарник в село Бенковски, зарибените микроязовири и други приятни кътчета. Развитието на религиозен и културен туризъм е свързано с наличието на археологически и културно-исторически забележителности, манастири и паметници на културата с местно и национално значение.

Ключови думи:
населени места община Мирково, забележителности община Мирково, туризъм община Мирково, община мирково селски туризъм, читалища община Мирково, кметство община Мирково, администрация община Мирково, население община Мирково, Мирково област София, административен център Мирково
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ

Тази страница е
посетена 8900 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории