ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Левски
Община Левски
Община Левски
НАСЕЛЕНИ МЕСТА
Кметства
дейност: Администрация / Общини
населено място: Плевен - област / Община Левски
Адрес: гр. Левски , бул. България 58
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ РЪКОВОДСТВО КАРТА

Община Левски - Административни услуги Левски, Плевен

Община Левски е разположена в сърцето на Дунавската Равнина и една от съставните общини на Област Плевен в Северна България. Административен център на общината е град Левски където се извършват всички видове административни услуги. В границите на общината влизат 13 населени места с население от 20 000 души.

Общинска администрация и административни услуги в община Левски

Община Левски - Административни услуги Левски, ПлевенОбщина Левски е разположена в Централна Северна България в сърцето на Дунавската Равнина. Тя е една от съставните общини в Област Плевен. Общинската администрация извършва всички видове административни услуги.

Община Левски се простира на територия от 414 кв. км. разположена в оживен район с отлични комуникации във всички посоки. Тя има съхранени традиции в селското стопанство, леката промишленост и машиностроенето, през последните години бързо възстановява природното си очарование и икономиката си. Общото население на общината е 24 135 жители.

Община Левски граничи на изток с общините Свищов и Павликени, на запад с община Пордим, на север с общините Белене и Никопол и на юг с община Летница.

Административен център на община Левски

Град Левски е административен център на община Левски. Той е общински център на 10 села - Асеновци, Аспарухово, Българене, Градище, Изгрев, Козар Белене, Малчика, Обнова, Стежерово, Трънчовица и на 2 населени места - Божурлук и Варана.

Местоположението на общината и предимно на административният център град Левски е благоприятно за утвърждаването му като важен транспортно-комуникационен център – ж.п. възел и шосеен кръстопът.

През територията на община Левски преминава международен път Е-83, а в близост до нея се намира ферибот „Никопол – Турну Мъгуреле.

Град Левски съществува още от Османско робство като в самото начало е бил малко селце с името Караагач - Черен Бряст. От 1897 година селцето носи името на Апостола на свободата - Левски, а на 03.08.1945 година с Решение на правителството Левски е обявен за град.

Община Левски има динамично развиваща се ефективна икономика, и е устремена към постигане на по-висок жизнен стандарт за цялото население. Основна цел на общината е успешно присъединяване към процеса на европейската интеграция и превръщане в равностоен партньор на европейските общини и региони.

Територията на община Левски изобилства от девствена и красива природа. През територията на общината преминава Река Осъм, около която бликат високи подпочвени води. Влажните зони по поречието са райски кътчета за запалени риболовци и любители на природата.

В община Левски има три защитени местности:

  • лесопарк „Тараклъка” край с. Градище – вековна гора от летен дъб;
  • „Герена”, обширна влажна зона от 8000 дка край селата Обнова и Българене;
  • гористата местност „Шаварна” разположена южно от град Левски, в която населението и от околните села намира възможност за отдих и риболов.

Природен уникат са и старите корита на река Осъм, около селата Малчика, Българене и Обнова.

Ключови думи:
административни услуги Левски, общинска администрация Левски, общински услуги Левски, административен център Левски, административно обслужване Левски, информация земеразделяне Левски, кадастрални услуги Левски, издаване актове Левски, строителен контрол Левски, кметска община Левски, населени места община Левски, население община Левски, забележителности община Левски, туризъм община Левски, икономика община Левски, Obshtina Levski
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ

Тази страница е
посетена 12833 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории