ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Казанлък
Община Казанлък
Община Казанлък
ДЕЙНОСТИ
Селско стопанство
Туризъм
дейност: Администрация / Общини
населено място: Стара Загора - област / Община Казанлък
Адрес: гр. Казанлък, бул. Розова долина 6
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ АДРЕС КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИ КАРТА

Община Казанлък - Административни услуги в Община Казанлък

Община Казанлък е разположена в централната част на Република България. Известна е с отглеждането на рози и благоприятните условия за туризъм. В Общината се предлагат административни услуги.

Община Казанлък

Община Казанлък се намира в централната част на Репулбика България. Разположена е в област Стара Загора и в североизточната част на Южния централен район. Населените места на обината са 20 на брой с население над 72 580 жители. На север общината граничи с общините Трявна, Габрово и Севлиево, на запад с Павел Баня, на щг с общините Братя Даскалови и Стара Загора, а на изток с Мъглиж.

Средногодишната температура е от 10, 7 градуса, климатът е континентален, рядко падат валеж, а лятото е умерено топло. Преобрадаващите почви са от канелено-горският тип, като се срещат и канелени горски излужени, ливадно-черноземовидни, делувиално-ливадни и делувиални.

Административни услуги от Община Казанлък

Община Казанлък предлага на жителите в района всички видове административни услуги като: Гражданско състояние, Стопански дейности, Местни данъци и такси, Технически услуги, Общински имоти, Административно обслужване, Просвета, Строителство, Дирекция и отдел по устройство на територията, Архитектура и благоустройство, Общински съвет.

Отглеждане на рози в Община Казанлък

Община Казанлък е известна с отглеждането на рози, използвани главно в парфюмерията и фармацията. Долината е символ на страната ни. От розата Дамасцена се произвежда и полезното розово масло.

Естествената растителност покрай реките Енински и Тунджа преобладава горските видове: елша, топола и върба. В равнинно-хълмистия горски пояс се срещат гори от зимен дъб, цер и благун, а височините може да срещнем зимен явор и дъб, бук, мъждрян, габър и бук. В Казанлъшката котловина се срещат лечебните растения: жълт кантарион, риган, равнец и мащерка, а върху ливадните площи великденче и детелина.

Освен флората, на територията на община Казанлък е добре развита и фауната. Срещат се 227 вида птици, 11 вида земноводни, 18 вида влечуги и над 49 вида бозайници. За опазване и защита на многообразието на живата природа на обявени 3 категории защитени територии: защитена местност, природна забележителност и два резервата.Резерватите са познатите и известни Каменщица и Лешница, Защитената местност е Ждрелото, а природната забележителност е местността Мечките.

Туризъм в Община Казанлък

Туризмът е много добре развит и тук при нас хора от цялата страна и извън нея се наслаждават на хубавият въздух и прекрасните туристически обекти и забележителности. Част от обектите който може да видите в община Казанлък са: Историческият Музей, Художествената галерия, Тракийската гробница, Музей на розата, Етнографски комплекс Кулата, Лъвова чешма, Храм-паметник Рождество Христово, Мегалитът край Бузовград.

Казанлък е привлекателна туристическа долина и център на Розовата долина. В града ни се намира най-добре запазената и най-голямата в страната Тракийска гробница, вписана в списъка на Юнеско и Музеят на розата.

Ключови думи:
Община Казанлък, Казанлъшка котловина, розовата долина Казанлък, селско стопанство Община Казанлък, туризъм Община Казанлък, културни институции Община Казанлък, забележителности Община Казанлък, долината розите Община Казанлък, розова долина Казанлък Стара Загора, долината тракийските владетели Казанлък, отглеждане рози Община Казанлък, Obshtina Kazanlak
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ

Тази страница е
посетена 10855 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории