ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини община Девня
община Девня
община Девня
ДЕЙНОСТИ
дейност: Администрация / Общини
населено място: Варна - област / Община Девня
Адрес: гр. Девня , бул. Съединение 78
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ КАРТА

община Девня - Административни услуги в град Девня

Община Девня се намира в Северна България и е една от съставните общини на област Варна. Девин е град с развито здравеопазване и с множество забележителности.

Община Девня се намира в Северна България и е една от съставните общини на област Варна. Девин е град с развито здравеопазване и с множество забележителности.

Девня в разположена в североизточната част на България и граничи с общините Авренска, Белославска, Аксаковска, Суворовска, Ветринска и Провадийска. Общата площ на територията на общината е 100.980 кв.км.

Забележителности в община Девня

Община Девня е богата на забележителности. На нашата територия, туристи от цялата страна и извън нея се наслаждават на Етнографската сбирка в село Кипра, Девненските извори, Побитите камъни и музеят на мозайките.

Здравеопазване в община Девня

В областта на здравеопазването в община Девня функционират Многопрофилна болница за активно лечение и Диагностично-консултативен център. Първичната извънболнична медицинска помощ се осъществява от 5 броя практики, разположени в град Девня. Една практика обслужва около 1800 човека.

Икономика и промишленост в община Девня

Наличието на варовикови находища и обилна вода, привличат хора от цялата страна. Богатите източници на варовик, сол и вода, са основа за доброто развитие на химическата промишленост в региона. Община Девня е богата на нерудни полезни изкопаеми като торф, варовици и мергели. Девня е един от регионите, които е силно икономически развит. Важно и определящо значение в структурата на общинската промишленост и икономика са следните направления: производство на строителни материали, захар, соди, топлоенергия и торове.

Селскостопанският сектор в община Девня

Селскостопанският сектор в общината е представен от частни стопани, арендатори и земеделски кооперации. Общата площ на обработваемите земи е 52 хил.дка, като основно се произвеждат култури като слънчоглед, ечемик, царевица и пшеница. В частния сектор е развито предимно животновъдството.

Заводи в община Девня

На територията на Девня се намират няколко от големите заводи на страната. Това са: Полимери АД, Агрополихим АД и Солвей Соди АД. Строителната промишленост е представена в две направления - строителна дейност и - производство на строителни материали. За нуждите на Девненските предприятия, фирма Девен АД произвежда топлоенергия.

Климатични условия, почви и естествени водоеми в община Девня

Климатичните условия в община не са от най-благоприятните, поради източните и северозападните ветрове. На територията на общината са разположени естествени водоеми като Белославското езеро и реките Девненска и Провадийска. Почвите са разнообразни, като се срещат: карбонатни, черноземни, делувиално-ливадни, сиви горски почви и торфено-блатни.

Ключови думи:
Забележителности община Девня, Административни услуги Девня, Здравеопазване община Девня, Заводи община Девня, читалища община Девня, училища община Девня, детски, градини община Девня, музеят мозайките община Девня, побитите камъни община Девня, Девненските извори община Девня, кметство община Девня, Девня Северна България, Девня област Варна, административен център Девня, администрация Девня,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯТази страница е
посетена 11751 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории