ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ
ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ
ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ
УСЛУГИ
>> Търговия
>> Туризъм
>> Транспорт
>> Селско стопанство
>> ИНФРАСТРУКТУРА
дейност: Администрация / Общини
населено място: Монтана - област / Община Бойчиновци
Адрес: гр. Бойчиновци, ул."Гаврил Генов" №2
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ - ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ ОБЛАСТ МОНТАНА БЪЛГАРИЯ

ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ е ситуирана в северозападна България, в централната част на област Монтана, създадена през 1910 година. Общината включва в състава си 13 населени места, 10 кметства и 2 населени места с кметски наместници. Забележителностите, които са на територията на община Бойчиновци са малката рекичка Рибине с растящите в нея красиви жълти водни рози, пет величествени вековни дървета, червените поляни от див божур и осемте православни храма, които са с над стогодишна история.

Община Бойчиновци е разположена в северозападна българия в централната част на област Монтана. На запад граничи с община Монтана, на юг и югоизток с община Криводол и на север с общините Вълчедръм и Хайредин. Територията й се пресича от средното течение на река Огоста и долното течение на река Ботуня.

Община Бойчиновци е създадена през 1910 г. чрез отделяне от Белотинската и обособяване като самостоятелна. В нейния състав влизат Бойчиновци, Охрид и Пали лула. С Указ № 694 от 25.11.1922 година се постановява село Портитовци да се присъедини към община Бойчиновци. До тогава то е било към община Люта. През 1935 година към обшината се присъединява и село Ерден, което до тогава е било самостоятелна община.

През 1987 г., когато Лехчево е закрито като община, съставните села Лехчево, Громшин, Кобиляк и Бели брод се присъединяват към новоформираната окрупнена община Бойчиновци с център град Бойчиновци. Така населените места на общината нарастват на 13.

Територията на общината 307 321 дка т.ч. фонд населени места 16 358 дка, селскостопански фонд 263 243 дка, горски фонд 21 596 дка и територии със специфичен режим на ползване, а именно водни площи, депа за отпадъци, територии за транспорт и инфраструктура 6 124. Средната надморска височина е 138,7 м.

Ключови думи:
ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ, ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ МОНТАНА, OBSHTINA BOICHINOVTSI, община бойчиновци, област монтана, монтанска област гр Бойчиновци
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 13429 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории