ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Селско, горско стопанство Земеделие Институт по РГР
Институт по РГР
Институт по РГР
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Селско, горско стопанство / Земеделие
населено място: Пловдив - област / Община Садово
Адрес: гр. Садово бул. Дружба 2
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

Институт по РГР - Институт по растителни и генетични ресурси Садово

Институт по растителни и генетични ресурси в Садово, разполага с ботаническа градина и център за лабораторни изследвания в областта на селското стопанство.

Институт по растителни и генетични ресурси Садово

ИРГР е Институт по растителни и генетични ресурси в град Садово за извършване на лабораторни изследвания в областта на селското стопанство. Институтът по РГР разполага с ботаническа градина, компютърен център и специализирани лаборатории по: биохимия, растителна защита, агрохимия, семезнание, физиология на растенията, растителни биотехнологии и качество на зърното.

Институт по РГР в град Садово разполага с 2700 декара обработваема земя, от които 1150 са семепроизводствена база и 1550 декара са опитни полета. Персоналът на институтът се състои от 125 души, които са разделени в научният и в производствения сектор.

Ботаническа градина към Институт по РГР

Специализираната ботаническа градина към Институт по растителни и генетични ресурси Малаков е създадена през 2002 година, като нейната основна цел е опазване на местните ресурси. Общата площ на ботаническата градина е 1.1 ха. През 2006 година, от института по растителни и генетични ресурси е създаден колекционен фонд с над 400 вида растения, представители на нашата културна и дива флора, като 57 от тях са със защитен статус. Растенията са разпределени според потенциала на използване: хранителни видове, родственици на културните растения, подправки и медицински, декоративни видове, маслодайни и фуражни.

Подготовка на докторанти от Институт по РГР

Институтът по растителни генетични ресурси подготвя редовни и задочни докторанти по научните специалности: Растениевъдство и Селекция и семепроизводство на културните растения. Институтът разполага с квалифицирани научни кадри и отлична материалната база за провеждане на учебни практики и стажове на ученици и студенти.

Научните направления в Института по растителни генетични ресурси са насочени към:

  • изпълнение на селекционни програми по основни за страната култури и създаване на конкурентни висококачествени сортове: тритикале, пшеница, ръж, овес, фъстъци, грах, сусам, нахут, пипер, домати, патладжан, салата
  • поддържане в Националната генбанка, карантина и ботаническа градина на растителните видове по критерии, съгласувани с ФАО
  • прилагане на съвременни растителни биотехнологичн изучавания, съхранение и използване на растителните генетични ресурси

Лабораторни изследвания на селскостопански култури от Институт по РГР

В Институтът по РГР се извършват лабораторни изследвания на селскостопански култури. В лабораторията по биохимия се изследват селекционни материали от всички селскостопански култури. Методите за анализ са стандартизирани съгласно изискванията на БДС. Лаборатория по физиология на растенията проучва технологичните и физиологични качества на селекционни материали (сухоустойчивост и студоустойчивост). Основната насока на изследванията в лабораторията по фитопатология е насочена към търсенето на източници за устойчивост на причинителите на болести по културните растения.

 

Ключови думи:
ботаническа градина Садово Пловдив, подготовка докторанти Садово Пловдив, лабораторни изследвания Садово Пловдив, селскостопански култури Садово Пловдив, лаборатория растителна защита Садово, биохимия Садово Садово, физиология растенията Садово, агрохимия Садово, генетични ресурси Садово, растителни ресурси Садово, Селекционно генетичен Отдел Садово, Отдел Растителни биотехнологии Садово, Отдел Качество сортове семена Садово, Лаборатория биохимия семена Садово,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 9351 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории