ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Култура и изкуство Театри Драматично куклен театър Васил Друмев Шу
Драматично куклен театър Васил Друмев Шумен
Драматично куклен театър Васил Друмев Шумен
ДЕЙНОСТИ
Програма Януари 2014
дейност: Култура и изкуство / Театри
населено място: град Шумен / Боян Българанов 1
Адрес: бул. Славянски 72
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ СЪСТАВ КАРТА

Драматично куклен театър Васил Друмев Шумен - Театрални постановки в град Шумен

Драматично - куклен театър Васил Друмев град Шумен се разделя на два отдела - драматичен и куклен, които поставят театрални постановки в различни жанрове и стилове.

Драматично - куклен театър Васил Друмев в град ШуменДраматично куклен театър Васил Друмев Шумен - Театрални постановки в град Шумен

Драматично-куклен театър Васил Друмев град Шумен е обединение на Куклен театър Патиланчо и Драматичен театър Шумен от 1999 година. Към момента в него съществуват 2 отдела: куклен и драматичен.  Персонала наброява 85 човека, като от тях 30 са творчески лица.

Театърът се финансира от Министерството на културата и общината. Сградата разполага с камерна и голяма зала. Камерната зала е с 60 места на пет нива. Репертоарът на Драматично-куклен театър Васил Друмев включва традиционни заглавия, експериментални и новаторски театрални постановки в различни стилове и жанрове, като  драма, сатира, комедия, пантомима, музикална приказка, куклена миниатюра, гротеска и други. Трупата е спечелила верността и любовта на публиката, както и множество международни и национални награди. Техния талант и професионализъм са изградили високата репутация на театъра. 

Драматично - куклен театър Васил Друмев град Шумен организира и Междинародния фестивал Друмеви театрални празници. Негова основна цел е стимулирането на българските автори и драматурзи. На форума се врчват и следните награди за:

  • драматургия
  • цялостен спектакъл
  • режисура
  • сценография
  • музика
  • актьорско майсторство (мъжка и женска роля)
  • чуждестранен спектакъл (по български автор)

Драматичен театър Васил Друмев в град Шумен

Отделът по драматичен театър към Драматични-куклен театър Васил Друмев е съставен от изключително талантливи актьори и драматурзи. Репертоарът на трупата традиционно поставя заглавия от българската класическа и съвременна драматургия. Всеки сезон екипът от професионалисти, реализира премиерите на нови спектакли, удовлетворяващи вкуса на всеки зрител, дошъл да се потопи в атмосферата на театъра. Освен това театърът осъществява и множество турнета на свои постановки в цялата страна.

Куклен театър Васил Друмев в гр. Шумен

Отделът по куклен театър към Драматични-куклен театър Васил Друмев град Шумен е с дългогодишни традиции в областта на кукловодството и куклената театрална драматургия. През всеки театрален сезон трупата създава нови куклени и детско-юношески спектакли по български и чуждестранни автори, както и български народни приказки.

Ключови думи:
драматично куклен театър Шумен, театър Васил Друмев Шумен, програма драматично куклен театър Шумен, куклен театър Шумен, драматичен театър, театрални постановки Шумен, Друмеви театрални празници, dramatichno kuklen teatar
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 9451 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории