ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Селско, горско стопанство Горско, ловно стопанство ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО БЕГЛИКА
ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО БЕГЛИКА
ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО БЕГЛИКА
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
> Риболов
> Глухар
> Хищници
> Сърна CAPREOLUS CAPREOLUS L.
> Дива свиня SUS SCROFA L.
> Благороден елен CERVUS ELAPHUS L.
дейност: Селско, горско стопанство / Горско, ловно стопанство
населено място: Пазарджик - област / Община Батак
Адрес: обл.Пазарджик гр.Батак местност "Беглика"
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО БЕГЛИКА

ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО БЕГЛИКА е получило името си от местността Беглика където се намира и седалището. Разположено е в землището на гр. Батак, община Батак. На територията на DARZAVNO LOVNO STOPANSTVO BEGLIKA няма населени места. Най близкото населено место е гр. Батак на 25 км от седалището на стопанството.

За Нас

ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО БЕГЛИКА е получило името си от местността Беглика където се намира и седалището. Разположено е в землището на гр. Батак, община Батак.

В горско административно териториално отношение се числи към Регионална дирекция по горите гр.Пазарджик. На територията на ДЛС няма населени места. Най близкото населено место е гр. Батак на 25 км от седалището на стопанството.

ДЛС Беглика се намира на 170 км от столицата София по магистрала с отклонение от първокласния път през Пазарджик, Пещера и Батак и едва на 80 км от най близкото летище – Пловдив, може да се посети един коренно различен свят на багри, мирис и спокойствие.

Ловното стопанство заема така наречената Беглишка заравненост в централната част на Западните Родопи.

Релефът е типично планински, билата са заоблени, склоновете са с сравнително малки наклони и с малки превишения дол-било.

Най високата точка на стопанството е 2115м.н.в. под връх Голяма Сютка ,където се срещат границите на ДЛС Беглика с тези на ДГС Чехльово и ДЛС Ракитово, а най ниската 1527 м.н.в. и се намира при стената на язовир Голям Беглик. Превишението между най високата и най ниската точка е 550 метра. При тази относително малка разлика в надморските височини конфигурацията на терена се отличава с заоблени теренни форми.

Водите от северната част на стопанството се събират от река Беглишка, включваща водосборните басейни на реките Семиза, Суйсуза и Нещерево дере. Южната част на стопанството попада в басейна на Крива река приемайки водите на реките Черна и Жълтица.Всички водни течения са с постоянен воден оток и не пресъхват и при най големите суши.

Средногодишната температура е 3.7 градуса при абсолютна минимална - /-35.7/ и абсолютна максимална 33.7 градуса.

Общата средно годишна сума на валежите се движи от 938-1034 мм/м2. Сумата на валежите е най- голяма през м. юни. Лятото е късо и хладно. Есента ,в противополжност на пролетта , е по топла и суха и с повече слънце.

Климатичната характеристика е благоприятна за развитието на на естествената дървесна растителност и създадените култури. Естествените смърчови гори и създадените смърчови култури са най подходящите за този климатичен район.

Общата площ на горския фонд в ДЛС Беглика е12160.1ха, в т.ч. ДГФ -12098.0ха,временно стопанисвани от общината ССФ – 61.2ха и частна собственост – 0.9ха. Залесената площ -11187.1 ха ; незалесена 29.1 ха.

Ключови думи:
ловен туризъм,дивечовъдна станция,ловно стопанство, лов пазарджик, организиран лов пазарджик, организация лов пазарджик,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 17167 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории