ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Медицина и здравеопазване Многопрофилни болници ДСБДПЛББ ЦАРИЦА ЙОАННА
ДСБДПЛББ ЦАРИЦА ЙОАННА
ДСБДПЛББ ЦАРИЦА ЙОАННА
ПРОЧЕТИ ОЩЕ ЗА:
Прием в болницата
Структура на болницата
Условия в болницата
Цени за настаняване
дейност: Медицина и здравеопазване / Многопрофилни болници
населено място: Габрово - област / Община Трявна
Адрес: гр.Трявна ул."Бреза" №49
Телефони: 0677/62021 , 0893/626123 ,
Интернет сайт: www.belodrobnadetska.com
E-mail:
ИНФОРМАЦИЯ БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕ ПРИЕМ НА ДЕЦА КАРТА

ДСБДПЛББ ЦАРИЦА ЙОАННА - Детска болница за лечение на белодробни заболявания Трявна

Детска Специализирана Белодробна Болница ЦАРИЦА ЙОАННА в град Трявна е единствена по рода в страната, предназначена за продължително лечение и долекуване на деца с хронични белодробни заболявания като бронхиална астма, рецидивиращ и протрахиран бронхит, хроничен бронхит, муковисцидоза и туберкулоза.

Детската специализирана болница за белодробни заболявания „Царица Йоанна”  в гр. Трявна е единственото в страната лечебно заведение за долекуване и продължително лечение на белодробни болести при децата. 
Разположена е в подножието на Стара планина, на южен склон в предбалканско възвишение в гр. Трявна. Мястото е избрано след специално климатологично проучване. Местоположението е слънчево, без мъгли и влага, с чист планински въздух, богат на фитонциди и други лечебни фактори – продукти на боровите гори наоколо. Този климат и останалите природни дадености се отразяват изключително благоприятно при лечението и възстановяването от прекарани белодробни заболявания. Особено добро е повлияването на болните с бронхиална астма и хронични бронхити, поради изключително чистия въздух и нищожната концентрация на обичайните алергични агенти и липсата на атмосферни замърсители. 
Болницата осъществява консервативно лечение на  белодробни заболявания само при деца.Детската специализирана болница за белодробни заболявания „Царица Йоанна”  в гр. Трявна е единственото в страната лечебно заведение за долекуване и продължително лечение на белодробни болести при децата. 

Разположена е в подножието на Стара планина, на южен склон в предбалканско възвишение в гр. Трявна.

Мястото е избрано след специално климатологично проучване. Местоположението е слънчево, без мъгли и влага, с чист планински въздух, богат на фитонциди и други лечебни фактори – продукти на боровите гори наоколо. Този климат и останалите природни дадености се отразяват изключително благоприятно при лечението и възстановяването от прекарани белодробни заболявания.

Чистият въздух с умерена влажност и липсата на мъгли в град Трявна, са преимущества на мекия през всички сезони климат.

Особено добро е повлияването на болните с бронхиална астма и хронични бронхити, поради изключително чистия въздух и нищожната концентрация на обичайните алергични агенти и липсата на атмосферни замърсители. 

Болницата осъществява консервативно лечение на  белодробни заболявания само при деца.

Болницата е създадена със средствата от фонд Н. В. Царица Йоанна като специализирано детско лечебно заведение за болни от туберкулоза, още през  Втората световна война.

През годините в медицинското заведение се разкриват отделения за хронични неспецифични белодробни заболявания, като в момента тези пациенти са мнозинство.

Лечебното заведение е съставено от висококвалифициран медицински персонал, специализиран в областта на белодробните заболявания. Екипите притежават голям професионален опит и изпълняват много добре служебните си задължения.

 

Ключови думи:
ДСБДПЛББ ЦАРИЦА ЙОАННА, DSBDPLBB CARICA JOANNA, ДЕТСКА СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ НА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ- ЦАРИЦА ЙОАННА, Белодробна болница ,отделение физиотерапия, отделение рентгенология, Алергологичен кабинети, Образна диагностика, Микробиологична , Клинична лаборатория, специализирана болница, детска белодробна болница Трявна
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯТази страница е
посетена 18813 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории