ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Селско, горско стопанство Разсадници ЗП Владимир Петров
ЗП Владимир Петров
ЗП Владимир Петров
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Селско, горско стопанство / Разсадници
населено място: град Шумен / Гривица
Адрес: ул. Белмекен 4
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

ЗП Владимир Петров - Посадъчен материал за лешници и орехи в Шуменска област

ЗП Владимир Петров град Шумен е фирма с основна дейност производството и износ на фиданки за лешникови и орехови насаждения. Ние притежаваме сертификат за производство.

Фирма ЗП Владимир Петров град Шумен е с основна дейност производство и износ на фиданки за лешникови и орехови насаждения.

Производство и износ на фиданки за лешници от ЗП Владимир Петров

ЗП Владимир Петров се занимава с производство на фиданки за лешници, предназначено за износ. Лешникът е храстовидно растение с височина достигаща до 4 метра. Лешниковите фиданки се засаждат на разстояние до 4 метра, като преди това, мястото се тори и обработва както другите видове насаждения. На декар се внасят около 30 кг. на калиева тор, 25 кг. суперфосфат и 3-4 т оборска тор. През основната обработка, която е през есента се внасят калиевият фосфат, суперфосфата и оборският тор, а през пролетта - амониевият нитрат.

ЗП Владимир Петров предлага сортовете: Ран трапезундски, Римски и Тонда джентиле.

Ран трапезундски е лешников сорт с едри плодове със заострени върхове. Ядките трудно се отделят от черупката и са средно едри. Максимални добиви от лешниковите насаждения могат да се получат предимно от алувиално - ливадни почви.

Римските лешникови насаждения са с едри плодове, светлокафява и тъка черупка. Ядката се отделя лесно и почти изпълва черупката. Този сорт лешници е средно устойчив на болести, а плодът узрява към края на месец август.

Тонда джентиле е лешников сорт със закръглени и средно големи плодове. Храстите са приспособени към едностъблено отглеждане и са умерено растящи. За промишленото добиване важно, лесното отделяне на плодовете от тяхната чашка, а точно това качество притежават лешниците от сорт Тонда джентиле.

Производството и износ на орехови фиданки от ЗП Владимир Петров

Фирма ЗП Владимир Петров град Шумен извършва производството и износ на орехови фиданки. Орехът у нас е едно от най-разпространените единични дървета. Най- голям броя орехи има в Пловдивско, Плевенско, Старозагорско и Хасковско. Орехът реагира добре на напояване, но като цяло е сухоустойчив овощен вид. Този вид насацдение не изисква големи почвени условия. Достатъчно е почвата да е с дълбоко разположени подпочвени води, пропусклива и топла.

Ореховите фиданки, предлагани от ЗП Владимир Петров са: Дряновски, Сливенски и Шейново

Орехите от Дряновски сорт са с много едри плодове, като този сорт се опложда от сортовете Шейново и Пловдивски. Дървото е чувствително на бактериоза и с рядка куполовидна корона. Дряновският сорт е сравнитено силно растящо дърво.

Плодовете на сорт Сливенски са здрави и едри 13-14 грама. Притежава висок процент мазнина, достигащ до 75%, а ядката се отделям много лесно от черупката. Сорт Сливенски се опложда от сортовете Джиновски и Дряновски, дървото е с широко разперена корона и е слабо чувствително на антрактноза.

Плодът на сорт Шейново е продълговат и едър, като теглото му достига до 12 грама.  Дървото на този сорт орехи е устойчиво на ниските зимни температури и има умерен растеж. Сортът Шейново дава редовно и изобилно орехи и е слабо чувствително е на болестта антрактноза.

Ключови думи:
посадъчен материал лешници Шумен, фиданки лешници Шумен, посадъчен материал орехи Шумен, орехови фиданки Шумен, посадъчен материал oрех Шумен, арония Шумен, разсадник Шумен,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 9646 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории