ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Медицина и здравеопазване Многопрофилни болници ВТОРА МБАЛ СОФИЯ
ВТОРА МБАЛ СОФИЯ
ВТОРА МБАЛ СОФИЯ
МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ
>> Диагностика
>> Стационарен прием
дейност: Медицина и здравеопазване / Многопрофилни болници
населено място: град София / Банишора
Адрес: бул. "Хр. Ботев" №120
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

ВТОРА МБАЛ СОФИЯ - Многопрофилна болница активно лечение София Банишора

VTORA MBAL SOFIA, Втора Многопрофилна Болница за Активно Лечение извършва висококачествена консултативно-диагностична дейност и болнично лечение. В лечебното заведение работи висококвалифициран екип от лекари специалисти. Болницата се намира в град София.

"Втора многопрофилна болница за активно лечение - София" АД, е открита на 22.12.1957 година. По- известна като Втора градска болница в края на 1958 година вече функционира пълноценно като многопрофилна градска болница.

Болницата се намира на територията на община Сердика, в центъра на София.
Разполага с 283 легла за активно лечение на вътрешни, неврологични, детски, акушеро-гинекологични заболявания и родилно отделение. Оборудвана е със съвременна медицинска апаратура.

Втора МБАЛ - София е първата болница в страната, сключила договор със здравната каса.

В болницата работят 3 професори и 118 лекари. От тях над 90% са с една специалност, 30% имат втора специалност. Наред с лечебно-диагностична и профилактична дейност във всички клиники и отделения на болницата се извършват научни разработки, клинични изпитвания на медикаменти, обучения на стажанти и специализиращи лекари, медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, лаборанти.

Благодарение на професионализма и напрегнатия труд на медицинския персонал от болницата - лекари, медицински сестри и акушерки, лаборанти, рехабилитатори, фармацевти, санитари, както и на целия административен и помощен персонал, болницата се утвърждава като едно от водещите здравни заведения в столицата. Болницата се намира на територията на община "Сердика" в центъра на София - бул. "Христо Ботев" № 120 пресечка с бул. "Сливница" в сграда на 6 етажа и сграда с обща застроена площ 3500 кв.м. и обща застроена и незастроена площ - 10000 кв.м.

Втора МБАЛ диагностицира, лекува и консултира, клинично изпитва лекарства и медицинска апаратура. Развива учебна и научна дейност. Издава експертизи за временна и трайна нетрудоспособност.

Съгласно разрешение за лечебна дейност, Втора МБАЛ осъществява диагностика и лечение на заболявания, когато лечебната цел не може да се постигне в условията на извънболнична помощ, също така и родилна помощ, рехабилитация, диагностика и консултации, учебна и научна дейност в клиники и отделения, детски болести, АГ, неврология, анестезиология, интензивно лечение, физикална терапия и рехабилитация.

Акредитационната оценка на болницата е отлична – 5 звезди за срок от 5 години за цялостната дейност на лечебното заведение.

През изминалите 50 години във Втора МБАЛ са работили изтъкнати представители на медицинската наука в следните области:

- в областта на АГ заболявания - проф. Д. Радонов, проф. Б. Папазов, проф. Л. Яръков, проф. А. Атанасов, проф. А. Карагьозов, доц. В. Гунев и проф. Б. Стамболов /в момента/;

- в областта на вътрешната медицина - проф. В. Цончев, проф. М. Василев, д-р Е. Бозаджиева, проф. В. Владимиров, доц. Г. Паникян, проф. Н. Алексиев, проф. А. Петров, проф. Мл. Григоров /в момента/;

- в областта на педиатрията - проф. Братанов, проф. д-р. Бобев, проф. Г. Гизов, доц. М. Иванова, ст.н.с. д-р Й. Бакалов, доц. В. Лалов, проф. Спасов /в момента/;

- в областта на неврологията - проф. Х. Хараланов, доц. В. Дашин, доц. Конст. Пернов, доц. Л. Иванова.

Ние се стремим непрекъснато да повишаваме качеството на здравните услуги, извършвани от Втора многопрофилна болница за активно лечение - София, както и да осигуряваме висококвалифицирано медицинско обслужване на нашите пациенти.

Втора МБАЛ извършва висококачествена консултативно-диагностична дейност и болнично лечение. Екипът на болницата винаги се е стремял да внедрява иновативни методи и технологии за диагностика и лечение.

Основният ни приоритет е да запазим позицията на болницата като водещо лечебно заведение в областите кардиология и акушеро-гинекология.

Бъдещето на болницата е в утвърждаването й като най-голямата база за лечение на всички профили от детски заболявания, включително и неврологични заболявания. Стремежът ни е Втора МБАЛ да се превърне в предпочитано място за раждане, за гинекологично и онкогинекологично болни, както и като база за лечение съдови неврологични заболявания.

 

Ключови думи:
ВТОРА МБАЛ СОФИЯ, Многопрофилна болница активно лечение София Банишора, VTORA MBAL SOFIA, VTORA MBAL SOFIQ, диагностика лечение, рехабилитация наблюдение болни, Инвазивна диагностика лечение, Холтер ЕКГ, Алергологични поливалентни тестувания, Фиброгастроскопия биопсия полипектомия, Сигмоидоскопия ректоскопия, Абдоминална ехография;
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 15357 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории