ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Селско, горско стопанство Озеленяване ВИТРОФЛОРА - СОФИЯ ООД
ВИТРОФЛОРА - СОФИЯ ООД
ВИТРОФЛОРА - СОФИЯ ООД
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
Хризантеми
Пауловния елонгата
Коледна звезда
Екстериорни цветя
Едногодишни и многогодишни градински цветя
Гербер Стандарт
Гербер Мини
Балконски цветя
Арника
дейност: Селско, горско стопанство / Озеленяване
населено място: град София / Нови Искър
Адрес: обл.София-град гр.Нови Искър кв."Кумарица /оранжериите/
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

ВИТРОФЛОРА - СОФИЯ ООД

Фирма ВИТРОФЛОРА - СОФИЯ ООД / VITROFLORA - SOFIA OOD е създадена през 1988 година, с основна дейност микроразмножаване – днес, 20 години по-късно и в условията на новата среда на пазарна икономика VITROFLORA - SOFIA OOD е една модерна и динамично развиваща се фирма, с изграден опитен, професионален мениджърски и производствен екип и собствена база в околностите на София.

За Нас

Балконски цветя Петуния 

Създадена през 1988 година, като смесено българо-полско дружество, с основна дейност микроразмножаване – днес, 20 години по-късно и в условията на новата среда на пазарна икономика ВИТРОФЛОРА СОФИЯ ООД е една модерна и динамично развиваща се фирма, с изграден опитен, професионален мениджърски и производствен екип и собствена база в околностите на София.
    Няколко са основните цветни култури, в които Витрофлора е водеща на нашия пазар с качество - отговарящо на световните стандарти:

 • ГЕРБЕРА ОТ ВНОС
 • ХРИЗАНТЕМА - елитен посадъчен материал за отрязан цвят и саксии от внос, както и от лабораторията „Ин Витро”на фирмата (единствената за страната в частния цветопроизводствен сектор);
 • БАЛКОНСКИ , ЕДНОГОДИШНИ ЦВЕТЯ
  И САКСИЙНИ ЦВЕТЯ
   – разсади от ПЕТУНИИ, СУРФИНИИ, ПЕЛАРГОНИУМ, КАРАМФИЛ, ИМПАТИЕНС, КОЛЕДНА ЗВЕЗДА И МН. ДР. - адаптирани за българските климатични условия, отгледани в собствена оранжерия и на открито;
 • ДВУГОДИШНИ: ИГЛИКА, РАНУНКУЛУС
 • МНОГОГОДИШНИ - МИНИ РОЗА, ХОСТА,
  ПАУЛОВНИЯ МАГНОЛИЯ И ДР.;
 • ГРАДИНСКА ТЕМЕНУГА – въведена в производство по успешна фирмена технология;

С годините фирмата добавя все повече предложения и продукти за пазара на цветя. Витрофлора се обръща все по-трайно и към ландшафтното проектиране и декоративно озеленяване на частни и обществени градини, семена за цветя предназначени за любители и професионалисти.От 2006 г е създаден Разсадник за екстериорни растения, носещ звучното българско име „Росна китка”. Там освен всички растения изброени досега, се предлагат професионални торфени субстрати, специлизирани торове, и др.


ВИТРОФЛОРА – СОФИЯ ООД, успешно си сътрудничи с партньори от Полша Холандия, Германия, Турция и Македония, като внася и изнася посадъчен материал, торфени субстрати и други, според сезонното търсене и сортова листа.


    Бъдещото развитие ще е именно в това направление – все по-близо до крайния клиент с все по-широка палитра от предложения, задоволяващи търсенето както на производителя на цветя в България, така и на любителя градинар.

ЛАБОРАТОРИЯ „ИН ВИТРО”

В лабораторията на ВИТРОФЛОРА – СОФИЯ ООД с повишени изисквания за хигиена, се извършва великото тайнство, известно като микроразмножаване. Тук, при температура 20-23 градуса и редуване на тъмно и светло, поставени в отделни стъклени съдове със специална хранителна среда, се размножават разсади по метода “ин витро”. Базовият материал – изолираните тъкани - фирмата доставя от основните си партньори в Холандия и Полша.
    Стъклениците пристигат с чист от бактерии и вируси елитен материал, който се размножава вегетативно. Силата на това производство е, че може да се програмира, и от едно единствено растение, при спазване на технологията за 52 работни седмици могат да се получат гарантирано 200 000 растения, които са идентични с първото. Освен това посевът е изравнен - растенията залагат пъпки, цъфтят и се прибират по едно и също време, с динамично повтаряне на залагане на пъпки, цъфтеж и покой. При цветята този тип размножаване е 6 -12 пъти по-бърз и икономически по-изгоден в сравнение с другите.
    Накратко предимствата му са: най-голям размножителен коефициент; полученият посадъчен материал е здрав, свободен от патогенни организми; може да бъде съкратен началният етап от развитието на растенията; необходима е по-малка площ и т.н. Въпреки, че това е едно по-скъпо производство и за реализацията му се изискват повече първоначални капиталовложения, оптимизирани технологии и стриктно спазване на всички изисквания, микроразмножаването е най-модерният и засега най-съвършен начин на вегетативно размножаване на растенията.
    Към момента ВИТРОФЛОРА предлага от своята лаборатория посадъчен материал от ГЕРБЕРА, ХОСТА, както и разсад от уникалното дърво ПАУЛОВНИЯ, ФИКУС ‘БЕНДЖАМИН’, МАГНОЛИЯ, АРНИКА, ХРИЗАНТЕМА И ДР.

Ключови думи:
ВИТРОФЛОРА - СОФИЯ ООД / VITROFLORA - SOFIA OOD ,разсади ,Производство ,Пауловния, Гербер, Градински центьр, Балконски цветя, Петуния, Пеларгониум, Поензеция, Коледна звезда, Примула, Екстериорни растения, Арника, Хризантема, Ранункулус, Професионални семена, Виола, Бегония, Фикус бенжамина, Магнолия, Мини Роза, Kарамфил, Торф, Гипсофила, In Vitro, София, Нови Искър
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 17264 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории