Винарска изба Магура в град София, Павлово
Винарска изба Магура се занимава с отглеждане и производство бели и червени вина с отлични вкусови качества. Избата е разположена на територията на град София, квартал Павлово.
Винарска изба Магура е създадена през 1967 година в село Рабиша. Разположена е в едно от най-загадъчните и красиви кътчета в България между, река Дунав, червените пясъчни скали на град Белоградчик и природния феномен пещера Магурата.
Избата е оборудвана със съвременни ферментационни съоръжения, позволяващи контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. Това е съвременен комплекс, с напълно завършен цикъл на производство, започващ с гроздето и завършващ с бутилката вино. Оборудването отговаря и е съобразено с всички европейски стандарти.
Производство на вино и ракия от Винарска изба Магура в София, Павлово
Винарска изба Магура в град София извършва производство на ракия, бяло и червено вино с отлични вкусови качества. Почвените и климатични условия в районът спомагът за производството най-доброто в България естествено пенливо вино по класическа технология.
Произведеното от Винарска изба Магура се съхранява и бавно съзрява в дълбокото подземие на пещерата. Постоянната температура от 12С, тъмнината и подходящата влажност на въздуха в недрата на Прилепната галерия създават условия за естествено шампанизиране.
Прилепната галерия от десетилетия е превърната в място за отлежаване на отбрани вина. Освен с естественото си пенливо вино Магура, винарната е известна със селекцията си от сериите вина: Рандеву и Магура, както и с висококачествените вина и ракии Врачанска теменуга и Магурска гроздова.
Търговия с вино и ракия от Винарска изба Магура в град София, Павлово
Винарска изба Магура извършва търговия с вино и ракия. Освен с естественото си пенливо вино Магура, винарната е известна със селекцията си от сериите вина: Врачанска теменуга Рандеву и Магура, както и с висококачествената ракия Магурска гроздова.
Серията Рандеву включва внимателно подбрани и впечатляващи винени стилове. През 2006 година Рандеву Кюве дьо Норд, селекция 2003, става първото българско вино, отличено с престижния Сребърен медал на най-престижния конкурс в света на виното - Decanter world wine awards. |