ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Селско, горско стопанство Горско, ловно стопанство ТП ДГС Тетевен
ТП ДГС Тетевен
ТП ДГС Тетевен
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Селско, горско стопанство / Горско, ловно стопанство
населено място: Ловеч - област / Община Тетевен
Адрес: гр. Тетевен , ул. Христо Ботев 11
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ ПРОЦЕДУРИ КАРТА

ТП ДГС Тетевен - Дърводобив в гр. Тетевен

Държавно горско стопанство гр. Тетевен се намира в югозападната част на Ловешка област, в централната част на Предбалкана и част от предпланините на Средна Стара Планина.

Териториално поделение на държавно горско стопанство Тетевен се намира в югозападната част на област Ловеч, върху територията на общините Ябланица и Тетевен. Част от стопанството заема части от Средна Стара планина и Предбалкана.

19868 ха е общата площ на горското стопанство, като 396 ха е незалесена и17402 ха залесената. 10,4 % или 2070 ха се пада на недървопроизводителна горска площ.

Надморската височина е от 250 до 1300 метра, а релефът предимно планински и хълмисто-предпланински като в южната част преобладава силно пресечен. Главните водните течения са реките Вит и Златна Панега, образувани от реките Черни и Бели Вит.

Дървесните видове които се срещат в държавно горско стопанство Тетевен са келяв габър, благун, цер, зимен дъб и бук. Красивият облик на гората се придава главно от издънковите, смесените, чистите и семенните широколистни гори с преобладаването на череша, бреза, трепетлика, ясен, явор и липа и иглолистните култури които се срещат: черен и бял бор.

На територията на ДГС Тетевен може да срещнете лечебни растения като иглика, синя боровинка, дрян, подбел, глухарче, бял и жълт равнец и червен кантарион. При залесяването се използват питомен кестен, акация, смърч, веймутов бор и зелена дуглазка.

Ловните видове обитаващи територията на Териториално поделение на държавното горско стопанство са сърна, дива свиня, фазан, яребица, гургулица, гугутка и пъдпъдък. Защитените видове са видра, дива котка, сова, бухал и ястреби.

На нашата територия е много добре развит туризма. Едни от най-известните забележителности на които може да се насладите са Гложенския водопад и пещерата Съева дупка.

Ключови думи:
ТП ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО ТЕТЕВЕН, ДГС Тетевен, горско стопанство Тетевен, дърводобив Тетевен, горско стопанство Ловешка област, дървен материал Тетевен, дървен материал Ловеч, добив дървесина Ловеч, дърводобив Тетевен, залесяване Ловеч, залесяване Тетевен
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯТази страница е
посетена 6857 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории