ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Селско, горско стопанство Горско, ловно стопанство ТП ДГС Своге
ТП ДГС Своге
ТП ДГС Своге
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Селско, горско стопанство / Горско, ловно стопанство
населено място: София - област / Община Своге
Адрес: гр. Своге, ул. Звънче 2
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ДЕЙНОСТИ КАРТА

ТП ДГС Своге - Държавно горско стопанство-град Своге, област София

ТП ДГС е териториално поделение на държавно горско стопанство в град Своге. Стопанството обхваща всички площи от горския фонд в землищата на Община Своге.

Държавно горско стопанство Своге

Държавно горско стопанство СвогеТП ДГС Своге е териториално поделение на държавно горско стопанство в град Своге. Горското стопанство извършва изпълнение на горскостопанските планове за горските територии, изпълнява ловностопанските планове в държавните ловни стопанства.Стопанството обхваща всички площи от горския фонд в землищата на Община Своге. През територията на община Своге минава железопътната линия София – Мездра, както и автомобилни пътища, които са част от Републиканската пътна мрежа.

По голяма част от територията на красивия Искърски пролом се заема от Община Своге. Името на Своге винаги се свързва с него и с Балкана. Общината се състои от един административен център - град Своге и 38 селища.

Общата площ на заеманата от Община Своге територия в Западна България е 866 кв. км. Тя е разположена около пролома на река Искър. Намира се на 40 км. северно от град София. Граничи непосредствено със Столична голяма община и общините: Годеч,  Костинброд, Мездра Враца, Вършец и Ботевград.

Залесяване дървесни видове от ТП ДГС Своге

Залесяване на дървесни видове в ТП ДГС Своге се извършва предимно със засаждане на фиданки от иглолистни видове. Най-често срещани дървесни видове в Държавно горско стопанство Своге са: бял и черен бор, смърч, ела, бук и дъб. От храстите основно разпространени са: люляк, шипка и дрянка. Стопанството извършва следните основни дейности: охрана на горския фонд, дърводобив и продажба на дървесина и лесокултурна дейност като залесяване.

Ловностопанска дейност от ТП ДГС Своге

Условията в Държавно горско стопанство Своге са благоприятстват за ловностопанска дейност. В стопанството се развъжда ценен дивеч като: сърна, благороден елен, фазан и дива свиня. От хищниците се срещат основно чакал и лисица. ТП ДГС Своге се грижи за опазването на дивеча на територията, която обхваща от аклиматизация, бракониери и много други фактори. Отсреляни трофей в ловното стопанство са: Благороден елен, Муфлон, Дива свиня.

Забележителности от ТП ДГС Своге

На територията на ТП ДГС Своге може да се видят забележителности, като останки от тракийски укрепления до село Заселе, чието име се е запазило до наше време - Метериза, и трите тракийски могили, които в момента са разрушени.

Данните от находки, които са от иманярска дейност, показват твърденията, за съществуването на тракийски селища в района на ТП ДГС Своге. Доказателство за това е  откритата монета на речния бог Истър, която е единствена у нас и уникална сама по себе си.

Ключови думи:
държавно горско стопанство Своге, залесяване дървесни видове Своге, забележителности горско стопанство Своге, дърводобив Своге, търговия дървесина Своге, горска администрация Своге, дърводобив Софийска област, залесяване Своге, надзор гори Своге, лов Своге, ловностопанска дейност Своге,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 13580 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории