ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Селско, горско стопанство Горско, ловно стопанство ТП ДГС Пещера
ТП ДГС Пещера
ТП ДГС Пещера
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Селско, горско стопанство / Горско, ловно стопанство
населено място: Пазарджик - област / Община Пещера
Адрес: гр. Пещера ул. Михаил Такев 129
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ ДЕЙНОСТИ КАРТА

ТП ДГС Пещера - Горско стопанство в Пещера, Пазарджишка област

ДГС Пещера е държавно горско стопанство в град Пещера. Стопанството обхваща всички площи от горския фонд в землищата на общините Пещера и Брацигово.

Държавно горско стопанство Пещера

Държавно горско стопанство Пещера обхваща всички площи от горския фонд в землищата на: град Пещера, селата Радилово и Капитан Димитриево, град Брацигово и селата Равногор, Розово, Бяга, Исперихово, Козарско и Жребичко.

Държавното горско стопанство в Пловдивска област е получило името си от град Пещера, който е административен център на община Пещера. Горското стопанство е разположено на територията на Западните Родопи, предимно по северните склонове на Баташкия дял. Седалището на административно управление на горското стопанство се намира в град Пещера.

На северозапад и север ДГС Пещера граничи с Държавно горско стопанство Пазарджик и Пазарджишкото поле, на изток с ДГС Кричим , на юг с ДЛС Борово, на югозапад с ДГС Батак, а на запад с ДГС Ракитово.

Релефът на ДГС Пещера в своята по-голямата част е планински, малка част от него е хълмисто - предпланински и равнинно-хълмист. Средната надморска височина на Държавно горско стопанство е 978 метра.

Ловностопанска дейност от ДГС Пещера

Условията в Държавно горско стопанство Пещера благоприятстват за ловностопанска дейност, като развъждане на ценен дивеч: дива свиня, сърна, благороден елен, фазан. От хищниците се срещат основно лисица и чакал.

Държавно горско стопанство Пещера се грижи за запазването на дивеча на територията, която обхваща от бракониери, аклиматизация и други фактори.

Отсреляни трофей в ловното стопанство са:

  • Благороден елен
  • Муфлон
  • Дива свиня

Залесяване дървесни видове от ДГС Пещера

Залесяване на дървесни видове в ДГС Пещера се извършва предимно, чрез засаждане на фиданки от иглолистни видове, като за целта горското стопанство разполага със собствен разсадник за производство на фиданки.

Най-често срещани дървесни видове в ДГС Пещера са: черен бор, бял бор, дъб, бук, ела и смърч. От храстите основно разпространени са: дрянка, люляк, лексата и шипката. Стопанството извършва следните основни дейности: охрана на горския фонд, дърводобив и продажба на дървесина и лесокултурна дейност като залесяване.

Ключови думи:
горско стопанство Пещера, залесяване дървесни видове Пещера, ловностопанска дейност Пещера, лов дива свиня Пещера , лов елен Пещера, лов сърна Пещера, ДГС Пещера, охрана горския фонд Пещера, дърводобив Пещера, гори Пещера,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 10570 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории