ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Специално училище СОУДНЗ Луи Брайл София
СОУДНЗ Луи Брайл София
СОУДНЗ Луи Брайл София
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Наука, образование / Специално училище
населено място: град София / Връбница 1
Адрес: ул. Ломско шосе 177
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ АДРЕС ФИНАНСИРАНЕ КАРТА

СОУДНЗ Луи Брайл София - Училище за деца с нарушено зрение София, Връбница

СОУДНЗ Луи Брайл е специално държавно училище от интернатен тип в град София, Връбница в което живеят и се обучават деца с нарушено зрение от цялата страна

Училище за деца с нарушено зрение СОУДНЗ Луи Брайл София

СОУДНЗ Луи Брайл е специално държавно училище от интернатен тип за обучение на деца с нарушено зрение от различна възраст, намиращо се в град София, район Връбница. Финансирането на институцията се осъществява от Държавата, а обучението на децата протича в две смени. Директор на училището е Госпожа Елка Павленчова Белокапова. Училището разполага с общежитие.

Обучение на деца с нарушено зрение от СОУДНЗ Луи Брайл София

В училището се извършва обучение на деца от цялата страна. Учебните програми в СОУДНЗ Луи Брайл София по специалните учебни предмети за деца с нарушено зрение имат за цел да подпомогнат цялостното им развитие. Учебните програми по отношение на зрителното подпомагане са насочени към: обучение за използване на оптични средства, формиране на зрителни умения върху мултисензорна основа и формиране на елементарни зрителни умения. В СОУДНЗ Луи Брайл живеят и се обучават деца с нарушено зрение на възраст от 6 до 18 години. СОУДНЗ Луи Брайл София разполага с екип от специалисти за: оценяване на образователните потребности, за разработване на образователни програми в началото на учебната година и за проследяване на динамиката в развитието на ученика. Основната дейност на преподавателите в учебното заведение е насочена към обучение и възпитание на деца и ученици с нарушено зрение, осигуряващо успешна социална интеграция и професионална реализация.

Прием на деца с нарушено зрение от СОУДНЗ Луи Брайл София

Приемът на деца с нарушено зрение в СОУДНЗ Луи Брайл София се осъществява съгласно наредбата на МОMН за обучение на деца и ученици със специални образователни потребности или с хронични заболявания.

Екип за комплексно педагогическо оценяване към РИО град София извършва първична оценка на общото развитие на Вашето дете, за да препоръча формата и вида за неговото обучение. Учебните програми по специалните учебни предмети в СОУДНЗ Луи Брайл имат за цел да подпомогнат развитието на децата и учениците с нарушено зрение за тяхното цялостно развитие, като съдействатза за формиране на умения за независим и самостоятелен живот.

Децата от СОУДНЗ Луи Брайл София участваха в популярният конкурс Орфеева дарба, който се организира ежегодно за деца и юноши от 4 до 20 годишна възраст. Децата се представиха  с три песни на български автори и спечелиха диплом и златен медал от НФ Орфеева дарба. Освен това те получиха официална покана от Арт център Кърнолски за участие в пети международен фестивал на изкуствата Оrpheus in Italy, който ще се проведе от 09 до 15 септември 2013 година в град Лидо ди Йезоло, Италия.

Ключови думи:
Училище деца нарушeно зрение София, обучение деца нарушено зрение София, прием деца нарушено зрение София, интарнат деца нарушено зренение София, училище слабовиждащи деца София, училище слепи деца София, Връбница
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 13002 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории