ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Средно общообразователно училище СОУ ХРИСТО БОТЕВ СЛАВЯНОВО
СОУ ХРИСТО БОТЕВ СЛАВЯНОВО
СОУ ХРИСТО БОТЕВ СЛАВЯНОВО
ДЕЙНОСТИ
>> Учебен план за технологичен профил
дейност: Наука, образование / Средно общообразователно училище
населено място: Плевен - област / Община Плевен
Адрес: гр. Славяново , ул. "Маршал Толбухин" №6
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

СОУ ХРИСТО БОТЕВ СЛАВЯНОВО - СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ в ГРАД СЛАВЯНОВО, ОБЛАСТ ПЛЕВЕН

СОУ "ХРИСТО БОТЕВ" е средно училище със задълбочена и качествена общообразователна подготовка на учениците от първи до дванадесети клас. Учебния процес се извършва в една смяна. Училището се намира в град Слявяново.

Светското образование в град Славяново е с дълга и славна история! То води своето начало от края на ХІХ век. През 1914 година със съдействието на будното население на тогавашното село Славяново е построена голямата двуетажна сграда на сегашното училище.

В началото започва като прогимназиално училище с 1 прогимназиален клас. Поетапно за няколко години училището става основно, а през  1922 година се открива реална гимназия.

Училище “Христо Ботев” е носител на орден “Св. Св. Кирил и Методий” І степен и на званието “ Национален първенец по опазване на околната среда “ и почетно знаме. Днес, през 21 век традицията да възпитава, обучава и развива у децата труд, любознание и интереси е запазена. Началното обучение от І до ІV клас се осъществява в самостоятелна сграда, разполагаща с много добра материално-техническа база.

В училището се изучават три чужди езика: английски, френски и руски. От ІІ до VІІІ клас учениците изучават по избор един от тях, а от ІХ до ХІІ клас получават възможност за втори чужд език. От учебната 2003-2004 година в училището преподава доброволец от Корпуса на мира на САЩ, което дава на учениците възможност да слушат и усвояват автентична чуждо езикова реч.

От 2007 г. училище “Христо Ботев” е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и е пилотно училище по Програмата „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” финансирана от Глобалния фонд за борба срещу Спин, туберколоза и малария на Министерство на Здравеопазването на България.

Гимназията разполага с добре оборудван компютърен кабинет с осигурена постоянна интернет връзка.

Училището има активна спортно-туристическа дейност даваща възможност на учениците да се разтоварват след напрегната умствена работа и поддържат добра физическа форма на четирите спортни площадки.Приоритетни спортове за училището са футбол, баскетбол и класическа борба. През 2000 и 2001 г. ученическият отбор по футбол спечели областния турнир “Данониада”. Учениците състезатели по класическа борба, по традиция всяка година заемат призови места в регионални и републикански шампионати.

По време на организираните екскурзии, летувания и учебни експедиции, учениците опознават красивата природа и богатата история на България; участват в екологични семинари и изготвят видеофилми за интересни природни обекти.

Под формата на СИП засилено се изучават английски език, здравно образование,астрономия, екология,фризьорство,готварство, изобразително изкуство, музика,борба, спортен риболов,колоездене.

Учениците в гимназиален етап се обучават в профил “Предприемачество и бизнес” по програма на Фондация “Джуниър Ачийвмънт България” и МОН.

Библиотеката на училището разполага с богат фонд от учебна, художествена, научна и научно-популярна литература.

Училището активно си партнира с: Бурггимназия Кайзерслаутерн, Сдружение “Помощ за Славяново” в Кайзерслаутерн, Корпус на Мира на САЩ, Асоциация Кембрийдж училища, 41 училище в Могильов – Белорусия, Младежки образователен център - Плевен, Център Отворено образование – София. Благодарение на сътрудничеството с Бурггимназия частично бяха оборудвани кабинета по Биология и Химия и физкултурнитезали. Обучението по чужд език бе подпомогнато с богат фонд учебна и художествена литература на английски и немски език.

През 2003 година Корпус на мира финансира проект за подобряване на външната спортна база.

Благодарение на активното сътрудничество с МОЦ- Плевен и ЦОО София учениците от начален и прогимназиален участваха в национални проекти по програма “Гражданин” и Училище за социални умения. В резултат на това обучение учениците се научиха да работят по решаването на различни проблеми със социална значимост и участват в регионални и национални състезания. През 2003 и 2004 година учениците от начален етап заеха първи места на регионалните и националните прояви.

Към училището от 3 години работи активно Екотуристически клуб “Орлета”. С многобройните екскурзии и учебни експедиции клубът се утвърди като двигател на всички училищни инициативи, свързани с опазване на околната среда.

През учебната 2007/2008 година клубът работи по проект с екологична насоченост, финансиран от МОMН.

Педагогическият колектив е съставен от висококвалифицирани професионалисти, които непрекъснато се усъвършенстват и са изцяло отдадени на училището. Те осигуряват добра научна подготовка, даваща възможност на гимназистите да кандидатстват във ВУЗ. За времето от създаването на училището до днес в него са работили над 250 учители, обучили над 5000 ученици. Гордост за СОУ “ Христо Ботев” са десетките ученици, които разнасят името на училището ни в престижни висши учебни заведения, министерства и културни институти в страната и чужбина.

Ключови думи:
SREDNO OBSHTOOBRAZOVATELNO UCHILISHTE HRISTO BOTEV, СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ, СОУ ХРИСТО БОТЕВ, СОУ СЛАВЯНОВО, училище Славяново Плевен, средно училище Славяново Плевен,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ

Тази страница е
посетена 11872 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории