ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Средно общообразователно училище СОУ Бачо Киро Павликени
СОУ Бачо Киро Павликени
СОУ Бачо Киро Павликени
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Наука, образование / Средно общообразователно училище
населено място: Велико Търново - област / Община Павликени
Адрес: гр.Павликени, ул. Св. Св. Кирил и Методий 53
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ Извънкласни дейности КАРТА

СОУ Бачо Киро Павликени - Средно общообразователно училище град Павликени

СОУ Бачо Киро е Средно общообразователно училище в град Павликени. В него се обучават ученици от 1 до 12 клас, на две учебни смени. Извършва прием на ученици в 1 клас, след завършен 7 клас и 8 клас. Училището участва в много проекти.

Средно общообразователно училище Бачо Киро в град Павликени

Средно общообразователно училище Бачо Киро се намира в град Павликени. Създадено е през  1920 по инициатива на Пенчо Пенев и Стоян Стоянов Узунов. От 1938 до 1945 година училището носи името Княгиня Мария Луиза,а от 1946 година до днес - Бачо Киро.

В СОУ Бачо Киро град Павликени се обучават деца от 1 до 12 клас в две учебни смени. Училището разполага с много добра материална база, голямо външно игрище и вътрешен физкултурен салон, модерно оборудвани кабинети по информатика и информационни технологии, богата библиотека, кабинет по музика. За обучението на учениците се грижи екип от педагози и преподаватели с богат опит и висока квалификация.

Средно общообразователно училище Бачо Киро град Павликени от 2012 година присъжда наградата Бачо Киро на педагогически специалисти, ученици и общественици, допринесли чрез своята дейност за издигане имиджа на училището. Тя включва плакет, грамота и предметна или парична награда и се връчва ежегодно в четири категории по случай 11 май - патронния празник на училището. 

Прием на ученици от СОУ Бачо Киро в град Павликени

СОУ Бачо Киро град Павликени, извършва прием на ученици в 1 клас и след завършен 7 и 8 клас.

След завършен 7 клас се приемат ученици в 2 паралелки със следните профили:

Природо-математически - с интензивно изучаване на английски език и профилирани предмети математика, английски език, информационни технологии и Български език и литература

Хуманитарен - с интензивно изучаване на английски език и профилирани предмети Български език и литература, английски език, информационни технологии и история и цивилизация

След завършен 8 клас се приемат ученици в  една паралелка със засилено изучаване на информационни технологии, Български език и литература, математика, чужди езици, история и цивилизация, география и икономика и философия. Приема се извършва по документи.

Ученически проекти от СОУ Бачо Киро в град Павликени

В СОУ Бачо Киро град Павликени предлага на своите ученици и участие в много полезни и образователни ученически проекти като:

Клубове по проект „Интеграция без граници” - програма работеща в партньорство със Сдружение „Надежда – ЦРД”. Целта е подпомагане обучението на деца и ученици със специални образователни потребности.

  • проект "Граждани" - разработва се съвместно с фондация „Пайдея”. цекта на проекта е разработване и прилагане на модел за гражданско образование чрез интерактивни занимания.
  • проект "Най-младите предприемачи на Европа" - екипи от училищата-партньори от Турция, Румъния, Полша, Унгария, Португалия и България обединват своите усилия, за да предоставят на своите ученици основна информация за предприемачеството, намирането на бизнес идеи, печеленето на пари от техните идеи, търговията.
  • проект „Достатъчно силни да бъдем любезни” - Основните дейности по този проект са насочени към превенция на тормоза, грубиянството  и агресията в училище, към развиване на гъвкави форми за работа с учениците и обмяна на опит между педагогическите колегии от различни държави.Партньори на СОУ Бачо Киро по проекта са училища от Румъния, Полша, Португалия и Италия.
  • проект “Зелена Европа” - по програмата "Коменски", в партньрство с училища от Полша, Унгария, Португалия, България, Латвия, Литва, Испатия и Турция. Целта е ученици, учители, родители и местни власти да се запознаят не само с редките видове от флората и фауната, които са в опасност от изчезване, но и с проблемите на вековните девствени гори.
  • проект “Пътят на познанието на Алиса” -  целта е информиране на учениците за различните култури, традиции, езици, географски и учебни достижения в страните партньори по проекта, изучаване на чужд език по атрактивен начин, внедряване на нови техники за обучение, повишаване на европейската толерантност и преодоляване на езиковите бариери между европейските страни.
Ключови думи:
СОУ Бачо Киро Павликени, Средно общообразователно училище Павликени, средно образование Павликени, прием СОУ Бачо Киро Павликени, обучение ученици Павликени, прием след 7 клас Павликени, прием след 8 клас Павликени, ученически проекти Павликени
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 11577 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории