ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Професионални гимназии ПГО Пазарджик
ПГО Пазарджик
ПГО Пазарджик
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Наука, образование / Професионални гимназии
населено място: град Пазарджик / Широк център
Адрес: ул. Граф Игнатиев 3А
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ АДРЕС ФИНАНСИРАНЕ КАРТА

ПГО Пазарджик - Професионална гимназия по облекло в град Пазарджик

ПГО е професионална гимназия по облекло в Пазарджик. Училището предлага обучение по кетъринг, конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил.

Професионална гимназия по облекло в град Пазарджик

Професионална гимназия по облекло е учебно заведение в град Пазарджик, в което се предлага специализирано обучение по специалност в паралелка Кетеринг, Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил, Производство на кулинарни изделия и напитки, Производство на облекло от текстил, Фризьорство.

Финансирането на институциата е Държавно, а обучението на учениците се извършва на една смяна. Директор на училището е Зонка Иванова Дабижева.

ПГО Пазарджик отваря своите врати през 1911 година, като Девическо стопанско училище за изработване на дрехи. От началото на 1999 година училището е Техникум по Облекло и със заповед на Министерството на Образованието и Науката от 2002 година учебното заведение е преименувано в Професионална Гимназия по Облекло. През учебната 2002-2003 година в ПГО Пазарджик се въвежда специалност по Дамско фризьорство. Обучението по тази специалност е с изключителен успех в професионалната подготовка. През 2007 година в ПГО Пазарджик се открива обучение по професия Ресторантьор със специалност Кетъринг.

Професионалната гимназия по облекло Пазардик е едно от първите професионални училища у нас, с ориентация към най-доброто в българските и европейските традиции на професионална образователната подготовка.

Учениците завършили ПГО Пазарджик получават средно образование с право да продължат своето образование във Висши учебни заведения в страната и чужбина, както и придобиват специалност, осигуряваща пълноценна професионална реализация.

В ПГО Пазарджик преподават учители по общообразователни, общотехнически, специални предмети и учебна практика. Колективът е съставен от висококвалифицирани преподаватели, работещи в екип. Гимназията по облекло разполага с моделиерна и кроялна зала, оборудвани с професионална техника. Интерактивното обучение на учениците в гимназията се провежда в компютърен кабинета за мултимедийно обучение.

Мислията, която следваме е да дадем на нашите ученици отлична общообразователна подготовка и професионални умения. Изключително голяма част от учениците на Професионална гимназия по облекло Пазарджик продължават своето образование във Висши учебни заведения.

Прием на ученици след 7 клас от ПГО Пазарджик

В ПГО Пазарджик се извършва прием на ученици след успешно завършен 7 клас в следните паралелките:

  • Ресторантьорство – специалност  Кетъринг
  • Фризьорство - специалност Организация и технология на фризьорските услуги

Срокът на обучение в тези специалности е с продължителност от 5 години. Приемът се осъществява, след положен тест по Български език и литература. Под внимание се вземта балообразуващи оценки от тест по Български език и литература, Математика и оценките по Изобразително изкуство и Технологии.

Прием на ученици след завършен 8 клас от ПГО Пазарджик

ПГО Пазарджик извършва учебен прием на ученици след завършен 8 клас в специалностите: Фризьорство Производство на кулинарни изделия и напитки.

Срокът на обучени и в двете специалности е 4 години. Приемът на ученици се осъществява по документи. Под внимание се взимат Балообразуващите оценки по Български език и литература, Изобразително изкуство и Технологии.

За желаещите ученици след завършен 8 клас предлагаме Задочна форма на обучение в специалност - Производство на кулинарни изделия и напитки. Под внимание се взимат Балообразуващите оценките от свидетелството за завършен 8-ми клас по Математика, Български език и литература.

Ключови думи:
професионална гимназия облекло Пазарджик, прием ученици Пазарджик, професионално образование Пазарджик, професионална гимназия Пазарджик, специалност кетеринг Пазарджик, паралека конструиране Пазарджик, моделиране технология облекло Пазарджик, паралелка фризьорство Пазараджик,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 8425 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории