ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Професионални гимназии ПГ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО
ПГ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО
ПГ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Наука, образование / Професионални гимназии
населено място: Габрово - област / Община Севлиево
Адрес: гр. Севлиево , ул. "Великотърновско шосе" №8
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

ПГ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО - ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО В ГРАД СЕВЛИЕВО

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО предлага профилирано обучение в следните направления: строителна керамика, електромонтьор на промишлени предприятия, шлосер-монтьор в керамичното производство, оператор в мебелното производство, оператор в силикатното производство, монтьор на електрически машини и апарати, технология на порцелановото и фаянсовото производство. В гимназията работи висококвалифициран екип от преподаватели и педагози. Училището се намира в град Севлиево.

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО е създадено през 1959 година в град Севлиево, първоначално като Професионално техническо училище по строителна керамика.

Приети са 77 ученика с едногодишен срок на обучение в две паралелки по професията „Стоителна керамика”. От 1962 година паралелките увеличават на три с двугодишен срок на обучение.

Построено ученическо общежитие за 200 ученика през 1972 година. От 1973 година започва обучение на учениците по специалносттите „Електромонтьор на промишлени предприятия” с три годишен срок на обучение и „Шлосер-монтьор в керамичното производство”.

От 1974 година всички специалности стават с три годишен срок на обучение и училището е преобразувано от ПТУ по строителна керамика в СПТУ по строителна керамика.

През 1988 година е разкрита нова специалност „Оператор в мебелното производство” във връзка с развитието на фирмите в областта на мебелното производство и дървообработването за гр.Севлиево.

От 1994 година до 1997 година в училището са обучавани ученици от три специалности: „Оператор в силикатното производство” „Оператор в мебелното производство” „Монтьор на електрически машини и апарати”

От учебната 1997-1998 се разкрива специалността „Силикатни технологии” с профил „Технология на порцелановото и фаянсовото производство” с 4 годишен срок на обучение, с прием след основно образование.

През 1998-1999 година се разкрива специалността ”Дизайн в силикатното производство” е с прием след 7 клас и с 5 годищен срок на обучение.

Училището е преобразувано на Професионална гимназия по керамика и мебелно производство от 2003 година. Реализацията по професии е пълна в мебелните фирми на Севлиево и във фирмите със силикатно производство.

Паралелката "Производство на мебели" предизвика голям интерес за кандидат гимназистите.

Днес професионалната гимназия по керамика и мебелно производство разполага с модерна учебна сграда, специализирани кабинети и работилници. Внедряват се интерактивни методи на обучение. Функционира компютърна зала.

Професионалната гимназия освен редовна предлага и задочна форма на обучение по програма "АЗ" за завършили основно образование, навършили 16 години.

Младите хора се включват в организираните извънкласни дейности в сферата на културата и спорта. Професионална подготовка в следните специалности: "Дизайн в силикатното производство", "Химик - технолог" и "Мебелно производство".

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО ви очаква!

Ключови думи:
ПГ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО, ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО КЕРАМИКА И МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО СЕВЛИЕВО, PG PO KERAMIKA I MEBELNO PROIZVODSTVO SEVLIEVO, PROFESIONALNA GIMNAZIA PO KERAMIKA I MEBELNO PROIZVODSTVO SEVLIEVO, строителна керамика Севлиево, електромонтьор на промишлени предприятия Севлиево, шлосер-монтьор в керамичното производство Севлиево, оператор в мебелното производство Севлиево, оператор в силикатното производство Севлиево, монтьор на електрически машини и апарати Севлиево, технология на порцелановото и фаянсовото производство Севлиево
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ

Тази страница е
посетена 11452 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории