ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Основно училище ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ ВАРНА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ ВАРНА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ ВАРНА
ДЕЙНОСТИ
>> ОБУЧЕНИЕ
>> ПРИЕМ
>> ИНФОРМАЦИЯ
>> ПРОЕКТИ
дейност: Наука, образование / Основно училище
населено място: град Варна / Район Одесос
Адрес: ул. "Братя Миладинови" №130
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ ВАРНА - ЦЕЛОДНЕВНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ в ВАРНА ОДЕСОС

OSNOVNO UCHILISHTE VASIL APRILOV, ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ е с целодневна форма на обучение, предлагащо основно образование на своите възпитаници. Училището разполага с модерна материална база. В школото работят висококвалифицирани специалисти и педагози. ОУ "ВАСИЛ АПРИЛОВ" се намира в град Варна, район Одесос.

2009 г. ще остане паметна за учениците от ОУ,, В. Априлов” с вековния юбилей и честванията по случай патронния празник.

 Проявите през учебната година имат за цел да се търси и развива потенциала на талантливите ученици, да се разнообразява извънкласната дейност и да се развива училището като желана територия за учениците.

 От 2000 г. училището работи по Европейската програма за екологично образование, а през 2001 г. печели “Зелен флаг” на програмата.  

 В ОУ “Васил Априлов” е открит кабинет, модерно оборудван с компютърна и периферна техника, който в момента разполага с Интернет връзка. Компютърното обучение на учениците се осъществява под ръководството на квалифицирани специалисти. Възпитаниците на училището печелят множество награди от регионални и общински конкурси за компютърна графика.

От 2006 г. в училището са сформирани паралелки по хореография, които се обучават в модерна хореографска зала.

Материално-техническата база е напълно обновена и създава една пълноценна и приятна обстановка за изява на творческия потенциал на възпитаниците на училището.

 През 2008г. в ОУ,, В. Априлов” е открит модерен езиков кабинет. В него обучението се осъществява на най-високо европейско ниво.

Учениците на ОУ “Васил Априлов участват в общински и национални конкурси, международни фестивали и състезания, на които печелят призови места.Спечелени и осъществени за периода 2008/2009 са два проекта:

               - “ Училищен живот – минало и традиции” на Община Варна

     - “С традиции и възрожденски дух вървим към бъдещето”по Национална програма на министерството на образованието и науката -„Училището- територия на учениците, модул „Ритуализация на училищния живот.

 От началото на тази учебна година в училището, носител на Зелен флаг, бе учредена секция на клуб „Приятели на Европа“ - „Децата на Европа”.

             През юбилейната година ОУ „ В. Априлов” се превърна в място, където се извършва „дипломатически десант”. През месец декември се постави началото на „ Европейската алея”, в която първото борче посади почетният консул на Германия и Франция Недялко Неделчев, а през месец март същото стори почетният консул на Република Чехия Зденка Боевова.           

             През месец март учители и ученици от ОУ,, В. Априлов” зарадваха варненската общественост и почетни гости от град Варна с музикално-сценичния спектакъл ,, Възрожденското училище”. Проявата съвпадна и със 174 г. от създаване на Първото новобългарско светско училище и 220 г.от рождението на патрона на училището, В. Априлов.

             Традиция в училището е и съвместната работа на учителите с фондация „ Искам, мога, знам”, резултат от която са проведените образователно-спортни състезания с ученици от ІІІ и ІV клас

             На юбилея  са посветени и други инициативи, осъществени от учители и ученици : коледно математическо тържество във ІІ клас, „ Поздрав за мама” при ІІІ клас, „Азбуката вече зная” в І клас, участие в модула” Учим за гората” по програмата за екоучилищата и спечелване на грамота, участие в общинския фестивал на художествената самодейност.

 Юбилейният календар предвижда още издаването на юбилеен вестник, оформяне и откриване на музейна сбирка ,отразяваща 100-годишната история на училището, отваряне на завещанието от випуск 1984 г., щафетен пробег „100 километра за 100-годишнината на ОУ „ Васил Априлов”, тържествен концерт на 29 май 2009 год.

 В навечерието на своята 100 годишнина екипът от педагози дава знак за съпричастност с проблемите на младото поколение и участва като партньор на МКБППМН и ДПС от IРПУ в кампанията ,,Чрез спорт срещу агресия”.  

С вяра, оптимизъм и възрожденски дух ОУ,, В. Априлов” град Варна следва заветите на патрона си :„ Школата е обща - и от край света да дойдат, нека се учат.”/ В. Априлов/

Ключови думи:
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ ВАРНА, ЦЕЛОДНЕВНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ в ВАРНА ОДЕСОС, целодневна форма обучение Варна, основно училище Варна,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 15559 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории