ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Трявна
Община Трявна
Община Трявна
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Администрация / Общини
населено място: Габрово - област / Община Трявна
Адрес: гр. Трявна , ул. Ангел Кънчев 21
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КМЕТСТВО СОЦИАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ КАРТА

Община Трявна - Административен център Трявна

Трявна е община, разположена в Централана Северна България, област Габрово. Селищата в общината са 106 на брой, като градовете са Плачковци и Трявна, а останалите са селца.

Трявна е община в област Габрово и граничи с общините Велико Търново, Дряново, Мъглиж и Габрово. Общината е разположена върху площ от 255,5 кв.км и в състава и са включени 106 населени места. Трявна е с богата история, красиви забележителности и множество детски и учебни заведения. Община Трявна е интересно и красиво място за отдих и туризъм.

Забележителности в Община Трявна

Трявна е място, богато на забележителности. Градът е запазил възрожденските си  къщи, придаващи приятна атмосфера. Старата част на Трявна е обявена за архитектурен резерват с над 130 паметника на културата. Уникална със своята архитектура е Даскаловата къща, превърната в музей. В Трявна са издигнати множество занаятчийници, школи, манастири и църкви. Голя,а част от старите къщи за превърнати в музеи, като: Славейковата къща, Попангеловата къща, къщата на Ангел Кънчев и къщата музей на дядо Добри.

Детски и учебни заведения в Община Трявна

Община Трявна разполага с множество детски и учебни заведения. В нашата община са разположени: Средно общообразователно училище Петко Р. Славейков, Основно училище Васил Левски, Основно оздравително училище за сърдечносъдови и белодробни заболявания Ангел Кънчев, Национална гимназия по приложни изкуства Тревненска школа, Целодневна детска градина Светлина, Основно училище Проф. Пенчо Райков и Целодневна детска градина Осми март.  

Отдих и туризъм в Община Трявна

Община Трявна е предпочитано място за отдих и туризъм, както за българи, така и за чужденци. През 2002г. в Трявна е основан парк – Българка, с цел опазване, поддържане и възстановяване на културно-историческото богатство, фауната, флората в района. В околностите на Трявна, туристите се наслаждават на красиви кътчета като: селата Боженци, Скорци, местностите Студения кладенец и Виканата скала, екопътеките и парклисите на връх Голям Кръстец и връх Бъзовец, пещерите Змеева дупка и Марина дупка.

Ключови думи:
Административен център Трявна, администрация община Трявна, община Трявна, туризъм Трявна, природни забележителности Трявна, кметства община Трявна, култура община Трявна, Административни услуги Трявна, образование Община Трявна, Културни институции Трявна, социални услуги Трявна
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 9911 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории