ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Сливо поле
Община Сливо поле
Община Сливо поле
ОБРАЗОВАНИЕ
Детски заведения
Училища
дейност: Администрация / Общини
населено място: Русе - област / Община Сливо поле
Адрес: гр. Сливо поле, пл. Демокрация 1
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ АДРЕС НАСЕЛЕНИ МЕСТА КАРТА

Община Сливо поле - Общинска администрация Сливо поле, Област Русе

Община Сливо поле административно е съставна част от област Русе. Общината е съставена от 11 населени места с общ брой население от 13204 души. Заема площ от 276 кв. км. в Северна България.

Oбщина Сливо поле извършва административни услуги, Област Русе

Община Сливо поле е съставна част от област Русе и предлага на своите съграждани широк спектър от административни услуги. Общината е разположена в Дунавската равнина на изток от град Русе. Тя заема площ от 276 кв. км. През общината минава главен път Русе-Силистра.

Земите на територията на Община Сливо са плодородни и върху тях се отглеждат предимно зърнени култури. В общината има горски масиви от широколистни гори. Намиращата се на север река Дунав допринася за плодородието на почвите и благоприятства за отглеждането на селскостопански култури.

Населени места в Община Сливо поле, Област Русе

На територията на Община Сливо поле има общо 11 населени места - общинският център град Сливо поле и 10 села. Кметства са селата: Бабово, Борисово, Бръшлен, Голямо Враново, Кошарна, Малко Враново, Ряхово, Стамболово, Юделник, а с кметско наместничество е село Черешово.

Общият брой на населението в общината е 13204 души, от които в град Сливо поле са 3873 души - 29,3%. Населението на Община Сливо поле е 5,0% от това на Област Русе и 0,17% от общото население на страната.

Гъстота на населението е 47,7 души на кв.км. Тя е под средната за областта, която е 95 души на кв.км, а също и за страната – 74,2 души на кв.км.

Всяко едно от населените места има своя вековна история, доказателство за която са многобройните културно-историческите и неизследвани археологически паметници. Такива са тракийските могили в Бабово и Кошарна, античният римски град Апиария в Ряхово, както и следи от енеолитната епоха.

Туризъм в Община Сливо поле, Област Русе

Интерес в сферата на алтернативния туризъм представлява Защитена местност Калимок-Бръшлен, част от която се намира на територията на Община Сливо поле. В нея е запазено богатото многообразие на животински представители - 230 вида птици, представляващи 58% от птиците в България, влечуги, земноводни и бозайници, редки, застрашени от изчезване  и изчезващи видове - регистрирани в Червената книга на България.

Жителите населяващи територията на Община Сливо поле са трудолюбиви и живеят с една обща цел - благополучие и устойчиво развитие на родния край, независимо от различната етническа принадлежност, традиции и религия.

Ключови думи:
административни услуги Сливо поле, администрация Сливо поле, общинска администрация Сливо поле, населени места Сливо поле, туризъм Сливо поле, образование община Сливо поле, общини област Русе
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ


Тази страница е
посетена 11079 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории