ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини Община Минерални Бани
Община Минерални Бани
Община Минерални Бани
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Администрация / Общини
населено място: Хасковo - област / Община Минерални бани
Адрес: с. Минерални бани , ул. Васил Левски 3
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

Община Минерални Бани - Административен център в Минерални Бани, Хасково

Община Минерални Бани е съставна община от област Хасково намираща се в Южна България. На територията на общината са разположени 12 населени маста с общ брой население 5 899 души.

Минерални бани е община в южната част на България, област Хасково. Общото население на общината наброява над 5 800 жители и има 12 населени места.

Община Минерални Бани

Община Минерални бани се намира в северната част на Източни Родопи и е разположена върху територия от 215 кв. км. Този район се характеризира с умерени валежи, топъл континентален климат и хълмист релеф. Община Минерални бани е на 11 км. от главния път Е-80 и на 18 км. от град Хасково. Минерални бани разполага с чудна местност, кристално чист въздух и прекрасна горска растителност. Общината е с население от над 5 800 и обхваща 12 населени места. Ценен ресурс на община Минерални бани е минералната вода, извираща от 14 извора.

Икономика и туризъм в Община Минерални бани

Минерални бани е община с много добре развита икономика. На нашата територия има множество малки цехове, главно произвеждащи продукция за ишлеме. В тях се шие предимно: трикотаж, конфекция и спално бельо. Ключов отрасъл за общината е селското стопанство. Културите, отглеждане в община Минерални бани, предимно са: лозовите насаждения, техническите и зърнено-фуражни култури. Най-голям потенциал за развитието на общината е туризмът. В Минерални бани е добре развит екологичен, селски и  балнеоложки туризъм. Благоприятните факторите, определящи развитието на туризма в общината са: транспортна достъпност, минералната вода, екологичната природа и добрият климат.

Балнеолечение в община Минерални бани

Един от ценните ресурси в община Минерални бани е наличието на топли минерални извори. Общината е прекрасен курорт и Национален балнеолечебен център. Минералната вода, блика от 14 извора и е с изключителен състав и качества. Тя се характеризира като флуорна, калциева и сулфатно-натриева. Минералната вода и балнеологията, спомагат за лечението на периферните артерии от функционален и органичен тип - болестта на Рейно, болестта на Бюргер, гинекологични заболявания, ендоартрити, диабетни и вегетативни ангиопатии, болести на опорно-двигателната система.

Образование и култура в община Минерални бани

На територията на общината функционират няколко училища: Професионална гимназия в село Минерални бани, СОУ Проф. Д-р Асен Златаров и СОУ Христо Ботев в село Караманци. Те допринасят за образованието на общината и това нашите ученици да са образовани, възпитани и достойни граждани. За културно развитие, допринасят множеството читалища на нашата територия. Такива има в селата: Ангел Войвода, Спахиево, Сираково, Сърница, Караманци.

Ключови думи:
Балнеолечение община Минерални бани, Икономика община Минерални бани, туризъм Община Минерални бани, Образование Община Минерални бани, култура Община Минерални бани, административен център Минерални Бани, администрация Минерални Бани, община област Хасково, екология Хасково Минерални Бани, земеделие Община Минерални Бани
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 7246 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории