ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Администрация Общини община Кирково
община Кирково
община Кирково
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Администрация / Общини
населено място: Кърджали - област / Община Кирково
Адрес: с.Кирково , ул.Дружба 1
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ АДРЕС КМЕТ КАРТА

община Кирково - Администрация-с.Кирково,област Кърджали

Oбщина Кирково се намира в Южна България и е съставна община на Област Кърджали.Общината има 73 населени места с общо население 22000 души.Заема площ от 538 км2.Административен център е село Кирково.

Община Кирково се намира в Южна България и се състой от 73 населени места.Тя граничи с общините Златоград,Момчилград,Джебел и Крумовград.Урбанистичната структура включва село Кирково,6 големи села и 66 населени места с население под 1000 души.В Кирково са добре развити икономиката,културата и туризма.

На територията на Кирково са открити находища на полезни изкопаеми.В село Яковица има находище на железни и хромови руди, в село Костурино на хромова руда, а в селата Шумнатица,Чакаларово и Джерово са открити залежи от оловно - цинкови руди.Разполагаме с изградени около 63 водоема с предназначение за напояване на земи,а по-значителните от тях са Амбарица,Мъгляне и язовира в местността Голяма нива.Зимите при нас са сравнително меки,а лятото горещо и продължително.

В областта на икономика броят на едноличните търговци в община Кирково е около 932.В текстилната промишленост работят пет фирми,в сферата на транспорта 18,а в търговията и услугите около 400.В промишленият сектор са добре развити металообработването и шивачеството.

Културнити просветни дейности общината развива благодарение на над 12 читалища.Най-големи от тях се намират в селата Чакаларово,Дрангово,Тихомиир,Бенковски и Кирково.В тях се развива художествена  инициатива,като най-изявени са певческите групи които са лауреати на национални и регионални форуми.На територията на община Кирково функционират три средни общообразователни училища,пет основни и една професионална гимназия.

За любителите на разходките и туризма на нашата територия има разположени множество културно-историческите паметници,уникалните природни забележителности,голямото биоразнообразие,база за риболовен туризъм , водоем и други интересни и красиви места.Места за настаняване в района на Кирково са : Комплекс Елит,Мотел Емре и Хижа Маказа.

Ключови думи:
Администрация Кирково, туризъм община Кирково, Кирково южна България, общини южна България, общини област Кърджали, икономика община Кирково, образование община Кирково, култура община Кирково
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 10614 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории