ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Лекари и стоматолози Лекар Акушер-гинеколог МЦ ХИПОКРАТ
МЦ ХИПОКРАТ
МЦ ХИПОКРАТ
УСЛУГИ
дейност: Лекари и стоматолози / Лекар Акушер-гинеколог
населено място: град Хасково / Център
Адрес: ул.Македония 11 , ет. 4
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
ИНФОРМАЦИЯ Персонал Работно време КАРТА

МЦ ХИПОКРАТ - Медицински център в Хасково

Д-р Антоанета Честименова и Д-р Димчо Тенев извършват: профилактични гинекологични прегледи, дородова диагностика, диагностициране на гинекологични заболявания, кардиотокография, проследяване на бременност, 4D ехография и фетална морфология. Специалистите практикуват в МЦ Хипократ град Хасково.

Проследяване на бременност и родилен процес в Хасково

В МЦ Хипократ град Хасково се извършва проследяване на бременност и родилен процес. Проследяването на бременността започва обикновено в третия лунарен месец – 12 г.с. При това посещение се оформя подробна карта за наблюдение на бременната жена, уточняват се срокът на бременността и вероятният термин за раждане, измерва се ръст, тегло, кръвно налягане и се назначават рутинни изследвания: пълна кръвна картина, урина, тест за сифилис и хепатит В, кръвна група и резус фактор, изследва се влагалищен секрет за инфекции.

Обсъждат се храненето, начина на обличане, рискове от полов живот по време на бременността, пътуване и спорт. Назначават се специални витамини. До петия месец визитите в женската консултация трябва да бъдат веднъж месечно, до 36 г. с. – на три седмици, а след това, веднъж седмично, до раждането.

Жените с рискова бременност трябва да посещават своя лекар по-често. По време на проследяване на бременността на два месеца се изследва пълна кръвна картина и урина със седимент.

Ехографското изследване на плода е напълно безвреден за майката и плода метод. До 12 г. с. предимства по отношение на точността на диагнозата в женската консултация има вагиналната ехография. При нормално протичаща бременност, са достатъчни 4-6 ехографски прегледа, които имат своето важно информационно значение.

Профилактични гинекологични прегледи в Хасково

В МЦ Хипократ град Хасково се извършват профилактични гинекологични прегледи. Гинекологичните профилактични прегледи са важна част от здравната профилактика при жената. Препоръчва се провеждането на гинекологичен профилактичен преглед веднъж годишно при всички девойки и жени които водят полов живот или са на възраст над 21 години.

Посещението на специалист - гинеколог не е свързано само с профилактиката, съществуват различни теми и проблеми, които изискват съвременната жена да посети гинеколог:

 • семейно планиране
 • консултации и прегледи при стерилитет
 • нарушения в менструалния цикъл
 • болести предавани по полов път
 • симптоматична терапия при климактериум

Дородова диагностика в Хасково

МЦ Хипократ в град Хасково извършва дородова (пренатална) диагностика. Медицинският център предлага:

 • Дородова (пренатална) диагностика - Даун, Патау, Едуардс, Търнер
 • Комбиниран (ултразвуков и биохимичен) скрининг за хромозомни аномалии

През първия триместър на бременността се извършва високоспециализирано изследване дородов комбиниран (ултразвуков и биохимичен) скрининг за хромозомни аномалии.

По данни на Националната генетична лаборатория чрез този скрининг се откриват над 90% от децата със синдром на Даун. При всяка бременност съществува 3-4% риск за генетична болест. Изследването предлага да бъде оценен рискът бебето да носи най-честите 5 тежки хромозомни болести, включително болест на Даун. Самото изследване е безопасно.

Провеждане на специализираното ултразвуково изследване Фетална Анатомия в 11-14, 15-17 и 19-23 седмица на бременността открива 2/3 от случаите с 50-60 вида малформации и почти 100% на най-честите спина бифида и аненцефалия.

При над 2000 наследствени и  400 хромозомни болести е възможно с почти 100% сигурност поставяне на диагноза само със специализирано изследване (най-често на генно или хромозомно ниво)  в клетки от бебето получени чрез:

 • амниоцентеза-вземане в 16-19 седмица на околоплодна течност
 • хорионбиопсия - вземане в 10-13 седмица на клетки от предшественика на плацентата

И двете акушерски манипулации носят нисък риск за прекъсване на бременността - под 1:250 (0,4%) за амниоцентеза и под 1% за хорионбиопсия.

Диагностициране на гинекологични заболявания в Хасково

В Медицински център Хипократ се извършва диагностициране на гинекологични заболявания:

 • гинекологичен преглед
 • колпоскопия-оглед на маточната шийка под микроскоп
 • цитонамазка
 • вземане на микробиология от влагалище
 • хистеросалпингография-иследване на маточни тръби и матка
 • иследване на HPV

Кардиотокография в град Хасково

В МЦ Хипократ град Хасково се извършват сърдечни тонове на плода и маточни контракции ( Кардиотокография ).

Записът на тоновете, или кардиотокографията (КТГ), е абсолютно безопасно и чисто информативно скринингово изследване. Обикновено се прави в напреднала бременност. КТГ дава възможност да се наблюдава вътреутробното състояние на детето в динамика и да се диагностицират на време някои отклонения: кислородния глад, който повишава риска от преждевременно раждане, дефекти на централната нервна система от хипоксичен характер.

В днешни дни кардиомониторингът на сърдечната дейност на плода е най-простият метод за диагностика на евентуални проблеми с детето.

Ключови думи:
доктор Антоанета Честименова Хасково, доктор Димчо Тенев Хасково, профилактични гинекологични прегледи Хасково, дородова диагностика Хасково, диагностициране гинекологични заболявания Хасково, кардиотокография Хасково, проследяване бременност Хасково, 4d ехография на плода Хасково, фетална морфология Хасково, 4d ехография Хасково,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ

Тази страница е
посетена 12441 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории