ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Профилирани гимназии МГ Гео Милев Плевен
МГ Гео Милев Плевен
МГ Гео Милев Плевен
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Наука, образование / Профилирани гимназии
населено място: град Плевен / Сторгозия
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ ПАРАЛЕЛКИ КАРТА

МГ Гео Милев Плевен - Математическа гимназия в Плевен

МГ Гео Милев е математическа гимназия в Плевен. Предлага прием по следните специалности Математика, Природо-математически профили, Биология и здравно образование, Информатика и информационни технологии с изучаване на Английски и Немски език. Гимназията извършва прием след 4-ти и след 7-ми клас.

Математическа гимназия Гео Милев в Плевен

МГ Гео Милев е Математическа гимназия в град Плевен. Гимназията е сравнително младо учебно заведение в града. Тя се отделя от създаденото през 1950 година в Плевен, Първо народно единно училище.

През 1957 година учебното заведение приема името на своя патрон поета Гео Милев. По това време директор на училището е математикът господин Георги Димов. Директорът полага много усилия за извоюване на нова самостоятелна сграда и училището се превръща в техническа база за производствено обучение.

През 1962 година е създадена Трета смесена гимназия "Гео Милев" с решение на местната власт. Единното училище официално е разделено на гимназия и основно училище “Коста Златарев”. В гимназията се обучават 25 паралелки.

През 1963 година Трета смесена гимназия е определена от Министерството на  народната просвета за образцово училище, поради постигнати добри резултати. В началото 70-те години учебното заведение става опитна база към БАН И НИИО “Тодор Самодумов” – София

През учебната 1971 – 1972 година гимназията се преобразува в Математическа с решение на ИК на ОНС – град Плевен. Директор на гимназията става господин Цвятко Цветков - преподавател по български език и литература.

През учебната 1981 – 1982 година се полага началото на профилирано обучение. Паралелно с математическите паралелки се открива самостоятелна физическа паралелка по учебен план и програма на Националната природоматематическата гимназия в София. Директор на гимназията по това време е господин Петър Маринов.

През 1987 година по случай 25 - годишнината от създаването на учебното заведение, Държавният съвет на НРБ  награждава МГ "Гео Милев" в град Плевен с орден "Кирил и Методий"- I  степен  за постигнати високи успехи в учебно -  възпитателната работа.

През учебната 1990 - 1991 година гимназията е преместена в нова, голяма и модерна сграда, където се помещава и до днес.

С увеличаването на броят на учениците обучаващи се в гимназията се появяват нови профили. През учебната 1988 – 1989 година са открити първите две профилирани паралелки по биология, а през 1998 – 1999 година по информатика.

От 1995 година до днес директор на Математическа гимназия "Гео Милев" в град Плевен е Ирена Борисова, преподавател по физика. Приоритет на гимназията става подготовката на отборите по: математика, физика, астрономия, биология, информатика и химия за участие в национални олимпиади, състезания и турнири.

Възпитаниците на МГ "Гео Милев" ежегодно заемат призови, индивидуални и отборни места, благодарение на постигнатите високи резултати. Някои от учениците се класират за участие в международни олимпиади.

През 2001 година Математическа гимназия "Гео Милев" в град Плевен започва обучение на ученици в пети, шести и седми клас по една паралелка - момичета и момчета с изявени математически способности.

Гимназията непрекъснато работи по обогатяване и модернизиране на материално - техническата база. Това води до подобряване на условията, в които протича учебния процес и оптимизиране на училищната среда.

Математическа гимназия "Гео Милев" предлага прием по следните специалности: Математика, Природо-математически профили, Биология и здравно образование, Информатика и информационни технологии с изучаване на Английски и Немски език. Гимназията извършва прием след 4-ти и след 7-ми клас.

Ключови думи:
математическа гимназия Плевен, паралелка Математика Плевен, природо математически профили Плевен, паралелка Биология Плевен, паралелка Информатика Плевен, паралелка Информационни технологии Плевен, паралелка Физика Плевен, изучаване Английски език Плевен, изучаване Немски език Плевен, профилирана гимназия Плевен, средно образование Плевен
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 18566 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории