ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Медицина и здравеопазване Специализирани клиники Клиника по Медицинска Онкология към УМБА
Клиника по Медицинска Онкология към УМБАЛ Света Марина Варна
Клиника по Медицинска Онкология към УМБАЛ Света Марина Варна
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Медицина и здравеопазване / Специализирани клиники
населено място: град Варна / Район Приморски
Адрес: бул Христо Смирненски 1 , етаж 13
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ АДРЕС МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ КАРТА

Клиника по Медицинска Онкология към УМБАЛ Света Марина Варна - Онкологичен медицински център във Варна

Клиника по Медицинска Онкология към УМБАЛ Света Марина Варна извършва химиотерапия и таргетна терапия на рак на гърда,бял дроб,дебело и право черво,простата,яйчник,маточна шийка,стомах,хранопровод,бъбрек и др.

Клиника по Медицинска Онкология към УМБАЛ Света Марина Варна е академично научно-лечебна структура в областта на медицинската онкология, осъществяваща главно таргетна и химиотерапия терапия на рака на гърдата,бялия дроб, право и дебело черво,простата,анус,простата,маточна шийка,хранопровод,стомах,бъбрек,пикочен мехур,черен дроб,жлъчен мехур и жлъчни пътища,тестис,мозък,панкреас,ларинкс,тимус,фаринкс и на сарком и меланом.

Онкология и медицинска онкология-Онкологията е наука за злокачествените тумори(сарком и рак).Медицинска онкология представлява практика и наука за медикамтентозна лечение.Използваните лекарствени средства се наричат противо-туморни,а приложението им противо-туморна терапия.Когато противотуморните медикаменти се приемат в организма през устата или венозен път, лечението се нарича системно лекарствена терапия, а когато се прилагат единствено на мястото на възникналия тумор се нарича местна лекарствена терапия.

Химиотерапия и таргетна терапия-Химиотерапия е вид локална или системна противо-туморна терапия,при която се използват цитотоксични лекарства.Това са химически вещества, които забавят механизмите на размножаване и делене на туморни клетки.

Таргетна терапия е вид системна противо-туморна терапия,при която се използват биологически вещества-таргетни лекарства.Представляват органични молекули,избирателно активиращи или потискащи важни за туморните клетки биологични процеси.По този начин те водят до смъртта на туморните келтки и спиранете на туморния растеж.Тяхното действие се осъществяват от залавяне на точно място-рецептор от клетъчни молекули и се наричат прицелни.

В България таргетна терапия и химиотерапия се провеждат в медицински условия с финансиране от срана на Националната здравноосигурителна каса.

Ключови думи:
Клиника по Медицинска Онкология болница Света Марина Варна,лечение онкологични заболявания Варна,онкология Варна, онкоголог Варна, химиотерапия Варна,таргетна терапия рак Варна,лечение ракови заболявания Варна,
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 10031 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории