ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Институти Институт по животновъдни науки
Институт по животновъдни науки
Институт по животновъдни науки
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Наука, образование / Институти
населено място: София - област / Община Костинброд
Адрес: гр. Костинброд, Спирка Почивка
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ ПРОЕКТИ КАРТА

Институт по животновъдни науки - Институт по животновъдни науки Костинброд, София

Институт по животновъдни науки се занимава със стопанска и научна дейност. Институтът се намира в град Костинброд, Област София.

Институт по животновъдни науки Костинброд

Институт по животновъдни науки - Институт по животновъдни науки Костинброд, СофияИнститут по животновъдни науки се занимава със стопанска и научна дейност. Институтът е създаден в град Костинброд през 1950 година, и за негова база се определят фермите на тогавашния Районен кооперативен съюз и на Централната опитна станция по птицевъдство. През следващата година на Института са предоставени земите на бившия Конезавод - Божурище, а по-късно - филиалите в Златуша, Петрохан и базата в град Лозница, Разградско.

Началото на научната дейност в Института е поставена от 8 научни сътрудника. Пръв директор и основател на Института по животновъдство в град Костинброд е Доктор Яким Шаличев, който изпълнява тази длъжност през периода до 1977 година. Под неговото ръководство през се създават първите научни отдели: по говедовъдство, овцевъдство, свиневъдство, птицевъдство, хранене на селскостопанските животни, фуражно производство, икономика и организация на животновъдството, млекарство и бубарство.

Стопанска дейност от Институт по животновъдни науки Костинброд

В Институт по животновъдни науки в град Костинброд се извършва стопанска дейност като: говевъдство, овцевъдство, птицевъдство, зайцевъдство, коневъдство и свиневъдство.

Говевъдство - В института се отглеждат се крави за месодайно направление от порода Лимузин. За продажба основно се предлагат целогодишно мъжки телета, разделени на три категории: от 6 до 12 месеца, от 12 до 18 месеца и над 18 месеца.

Овцевъдство - отглеждат се овце млечно направление от Синтетична популация българска млечна (СБПМ), месодайно направление от порода Ил Де Франс и аборигенни - от Каракачанска порода. За продажба се предлагат агнета за разплод и угояване, изключени от разплод овце-майки и кочове.

Свиневъдство - Отглеждат се свине от френския хибрид Юна и се продават малки прасета и свине-майки, изключени от разплод.

Институт по животновъдни науки-Костинброд предлага за продажба целогодишно коне от породата Тракенен

Научна дейност от Инстиут по животновъдни науки Костинброд

Инстиут по животновъдни науки Костинброд извършва научна дейност свързана с: разработка на стратегии за поддържане на генетичните ресурси в животновъдната практика и за съхранение на местните породи преживни животни. Извършва се качествена характеристика на фуражите. В Института се извършва също:

  • Проучване на възможностите за ползване на натурални хранителни добавки с цел укрепване на имунната система
  • Изследване влиянието на някои екологични фактори върху реакцията на организма на местни и внесени животни във връзка с адаптирането им
  • Изследвания за подобряване и усъвършенстване на селекционните методи за подобряване на продуктивните признаци - мляко и месо при различни породи говеда Изследване на различни аспекти на репродукцията на овце
  • Прилагане на схеми за индуциране на синхронен еструс и програмиране на осеменяванията
  • Репродукция
Ключови думи:
Институт животновъдни науки Костинброд, животновъдни науки Костинброд София, качество на животинската продукция, технология фуражи Костинброд, екология, качество на живoтинска продукция, говедовъдство Софийска област, пчеларство, овцевъдство Костинброд, птицевъдство Костинброд, свиневъдство Костинброд, коневъдство Костинброд, зайцевъдство Костинброд, научна дейност животновъдство Костинброд, стопанска дейност животновъдство Костинброд, Иnstitut po zhivotnovadni nauki Kostinbrod
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 7152 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории