ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Институти Институт по земеделие Карнобат
Институт по земеделие Карнобат
Институт по земеделие Карнобат
ДЕЙНОСТИ
Растениевъдство
Животновъдство
дейност: Наука, образование / Институти
населено място: Бургас - област / Община Карнобат
Адрес: гр. Карнобат, ул. Индустриална 1
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ СРТОВА ЛИСТА КАРТА

Институт по земеделие Карнобат - Научни изследвания Карнобат

Институт по земеделие Карнобат извършва научни изследвания за създаване на нови сортове ечемик, овес и кориандър. Извършва и разработване на технологии за отглеждане на полски култури.

Институт по земеделие Карнобат

В Институт по земеделие град Карнобат се извършват научни изследвания по създаването на нови сортове ечемик, овес и кориандър и разработването на технологии за отглеждане на полски култури. Извършва се селекционно подобрителна дейност за поддържане на 3 породи овце и 1 порода говеда. Институтът поддържа научни контакти със сродни научни звена от Унгария, Сърбия, Македония, Украйна, Молдова, Германия, Русия, Турция, Франция, САЩ, Сирия (ICARDA) и други, като осъществява обмен на информация и на растителни образци. Съвместно са разработвани научни проекти с Унгария, Турция, Украйна, Русия, Белгия.

Една от дългосрочните изследователски програми в Институтът е тази по селекция на ечемика, която води началото си от средата на 30-те години на миналия век и до сега не е прекъсвана. Във връзка с тази програма са проведени редица съпътстващи методични и теоретични изследвания, които са обогатили теоретичната основа на селекцията, а на производството са предоставени сортове фуражен и пивоварен ечемик. Към настоящия момент около 95 % от площите на ечемика в България са заети от сортове, създадени именно по тази програма.

Научни изследвания от Институт по земеделие Карнобат

В Институт по земеделие Карнобат са създадени сортове зимен фуражен и пивоварен ечемик с висока продуктивност и отлично качество на зърното, ранозрели, с повишена студо и зимоустойчивост, устойчивост на болести, с ниски и устойчиви на полягане стъбла, пригодни за отглеждане при поливни и неполивни условия.

Задълбочените комплексни агротехнически изследвания в Институт по земеделието Карнобат са основа за разработените и усъвършенствани звена, модели и технологии при отглеждането на зимен фуражен и пивоварен ечемик.

В Институт по земеделието Карнобат екипи от специалисти работят за съхраняване на уникалната Карнобатска местна порода овце. Работи се по усъвършенстване на новата синтетична популация Българска млечна и по поддържане на Карнобатската тънкорунна порода. Породи овце, които са създадени и съхранявани в Института по земеделие Карнобат:

  • Синтетична популация Българска млечна
  • Карнобатска тънкорунна порода овце
  • Карнобатска местна порода овце

Отглеждане на полски култури от Институт по земеделие Карнобат

Институт по земеделие Карнобат е научно-изследователски институт по земеделие, в който се извършва отглеждане на полски култури. Разполага с машинен парк с техника за обработка на почвата, сеитба и прибиране на готовата продукцията.

В стопанския двор на института има изградени складове за съхранение на произведената продукцията. Основната цел на Институт по земеделие Карнобат е насочена към конкретните нужди на производителите и се изразява в представяне на новите научни продукти и технологии на демонстративните полета.

Участие в проекти на Институт по земеделие Карнобат

Институт по земеделие Карнобат взема участие в редица проекти, като някои от тях са:

  • Изследвания върху фенотипната и генотипната чистота на сортове ечемик, пшеница и овес за получаване на автентични, с добри биологични и стопански качества семена, Обогатяване на генетичното разнообразие при ечемика и създаване на сортове с висока продуктивност
  • сортове овес с висока адаптивност и подобрени стопански качества
  • Селекционни, имунологични и агротехнически изследвания при кориандър за създаване на нови високо добивни сортове с повишено качество на семената.
  • Селекционни, генетични и агробиологични изследвания за създаване на изходен материал
  • Разработване на технологии за отглеждане на зърнени култури в системата на биологично земеделие.
  • Оптимизиране агротехниката за отглеждане на полски култури за устойчиво производство на растениевъдна продукция.
  • Характеристика на продуктивните качества на Карнобатска местна порода овце и разработване на стратегия за нейното съхраняване като национален генетичен резерв.
Ключови думи:
Институт по земеделие Карнобат, Institute of Agriculture Karnobat, научни изследвания Карнобат, Институт Карнобат, изследвания създаването нови сортове ечемик, изследвания нови сортове овес Карнобат, отглеждане полски култури Карнобат, участие проекти Институт по земеделие Карнобат
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯТази страница е
посетена 11647 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории