ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Наука, образование Специално училище ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙО
ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙОРДАН РАДИЧКОВ ВИДИН
ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙОРДАН РАДИЧКОВ ВИДИН
ДЕЙНОСТИ
>> Ръководство
>> Учители
>> Ученици
>> ПРИЕМ
>> Проекти
>> Live@edu
дейност: Наука, образование / Специално училище
населено място: град Видин / Бонония
Адрес: ул. "П. Р. Славейков" №28
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ ПАРТНЬОРИ КАРТА

ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙОРДАН РАДИЧКОВ ВИДИН - ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙОРДАН РАДИЧКОВ ВИДИН БОНОНИЯ

ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙОРДАН РАДИЧКОВ ВИДИН е специализирана гимназия с засилено преподаване на чужди езици. Учениците изучават засилен анлийски език, и втори чужд език по избор - немски или френски.

Гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков” в своята почти 40-годишна история е oбучила и възпитала поколения млади хора, успешно реализирали се в различни области на науката, в обществения и политическия живот на България. Нейни възпитаници днес са част от интелектуалния елит на страната ни. Гимназията е създадена в далечната 1970 година. През 1988 г. училището е асоциирано към ЮНЕСКО. То е и член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. В ГПЧЕ „Йордан Радичков” се обучават 520 ученици от 35 квалифицирани специалисти, с магистърска степен на висше образование. Сред тях десет са носители на професионална квалификационна степен. Всяка година след завършен седми клас и успешно положени конкурсни изпити по български език и математика в Гимназията се приемат 104 ученици, които се разпределят в четири паралелки. Обучават се от осми до дванадесети клас в дневна форма. Профилът на училището е “чуждоезиков” и съгласно учебния план първата година се изучава интензивно първия чужд език /английски/, а през втората година започва изучаването на втори /френски или немски/. На английски език се преподават биология и химия.

Изучаването на чужди езици е предимство. То е идеална възможност за професионална и личностна изява и задължително условие за кариерно развитие в глобализиращия се съвременен свят. Това прави гимназията предпочитано от младите хора учебно заведение и водеща образователна институция в града и областта. Много от нашите ученици стават студенти в престижни европейски и американски университети. Техните успехи и международно признание са доказателство за високото качество на езиковото обучение в училището. Пряк резултат от цялостната политика на гимназията, чиято цел винаги е била успешната реализация на нейните възпитаници и стопроцентовият прием в най-предпочитаните български университети.

Училището работи по редица проекти, финансирани от национални и европейски програми. Това е възможност обучението да излезе извън класната стая, да се усъвършенства чрез нови методи, да се визуализира и обогати. Основната роля в изпълнението на тези проекти е на учениците, които с много въображение и творчество реализират своите идеи и потенциал.

Ключови думи:
ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙОРДАН РАДИЧКОВ, GIMNAZIA S PREPODAVANE NA CHUZHDI EZICI YORDAN RADICHKOV, гимназия с преподаванч на чужди езици Видин, езикова гимназия Видин, изучаване на английски език Видин, изучаване на немски език Видин, изучаване на френски език Видин
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ

Тази страница е
посетена 13361 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории