ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Лекари и стоматолози Лекар Невролог Доктор Петя Калъпова
Доктор Петя Калъпова
Доктор Петя Калъпова
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Лекари и стоматолози / Лекар Невролог
населено място: град Ямбол / Владимир Заимов
Адрес: ул. Жельо Войвода №16 Ет. 1
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
E-mail: изпрати запитване
ИНФОРМАЦИЯ ОФИСИ НЗОК КАРТА

Доктор Петя Калъпова - Невролог - сонография и електроенцефалография в Ямбол

Д-р Петя Калъпова е лекар по нервни болести в Ямбол. Работи като лекар по нервни болести и предлага на своите пациенти доплерова сонография и електроенцефалография. Тя е специалист по нефрология и вътрешни болести.

Докторр Петя Калъпова практикува като личен лекар, а също така е специализирана и в нервни болести. Лекарят извършва доплерова сонография и електроенцефалография. Предлага още рехабилитация и наблюдение на болни, хоспитализация на пациенти в болницата. Лекарският кабинет се намира в град Ямбол.

Лекар невролог Доктор Петя Калъпова в град Ямбол

Доктор Петя Калъпова е лекар невролог, практикуващ на територята на град Ямбол. Лекарят извършва дигностика и лечение на редица заболявания на нервната система - неврози, менингит, болести на периферните нерви (неврити), черепно мозъчни травми. 

Лечение на нервни болести Доктор Петя Калъпова в град Ямбол

Доктор Петя Калъпова e специалист в областта на неврологията и извършва дигнаостика и лечение на неврологични заболявания, отнасящи се до вегетативната, периферната и централната нервна система. При подобни заболявания е необходимо да се направят подорбни изследвания като: доплерова сонография, електромиография, електроенцефалография и други и в зависимост от получените резултати, да се изпише лечение съобразено с организма и оплакванията на пациента.

Доплерова сонография от Доктор Петя Калъпова в град Ямбол

Като лекар специалист невролог, Доктор Петя Калъпова извършва Доплерова сонография в своя кабинет в град Ямбол. Доплерова сонография е метод, който изследва състоянието на вертебралните и сънните артерии. Чрез него се определя риска от инсулт при пациенти с рискови фактори като: фамилна обремененост, диабет, тютюнопушене, артериална хипертония и възраст над 55 години. Доплерова сонография се назначава при: спазми на кръвоносните съдове, мозъчен инсулт, главозамайване, лошо оросяване и изтръпване на крайниците, мигрена, световъртеж и вродени аномалии на мозъчните артерии,.

Електроенцефалография от Доктор Петя Калъпова в град Ямбол

Електроенцефалограмата е нврологично изследване при което се прaви запис на електрическата активност в мозъка. Записът се извършва с помощта на електроенцефалограф с електроди, прикрепени към скалпа на пациента. Получените модели се наричат мозъчни вълни и те отразяват общите характеристики на дейността на мрежи от нервни клетки в мозъка. Електроенцефалограмата се прави за диагностициране на:

  • епилепсия;
  • мозъчни тумори;
  • състояния след травма на главата;
  • възпалителни и съдови заболявания на мозъка; инсулти

Изследването се извършва като пациентът ляга удобно на леглото. На главата му се прикрепят около 20 електрода, с помощта на които се регистрират мозъчните импулси. Това е напълно безболезнено изследване. Продължава от 20-40 минути.

Ключови думи:
лекар невролог Ямбол, лекари нефролози Ямбол, лечение нервни болести, неврология Ямбол, доплерова сонография Ямбол, електроенцефалография Ямбол, вътрешни болести лекари Ямбол, лечение нерврологични заболявания Ямбол, доктор Петя Калъпова, Doktor Petq Kalapova
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ

Тази страница е
посетена 10328 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории