ЗА НАС | ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG | РЕКЛАМА | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ВХОД ЗА ФИРМИ
БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ
Начало Начало
Селско, горско стопанство Горско, ловно стопанство ДГС Крумовград
ДГС Крумовград
ПРОДУКТИ И УСЛУГИ
дейност: Селско, горско стопанство / Горско, ловно стопанство
населено място: Кърджали - област / Община Крумовград
Телефони: Няма актуален телефонен номер.
ИНФОРМАЦИЯ КОНТАКТИ ДЕЙНОСТИ КАРТА

ДГС Крумовград - Държавно горско стопанство в Крумовград, Кърджали

ДГС Крумовград е Държавно горско стопанство в Източните Родопи. Тук се среща богато разнообразие от дивеч и растителност. В стопанството се извършва и дърводобив.

Държавно горско стопанство Крумовград

ДГС Крумовград е Държавно горско стопанство, разположено в централната част на Източните Родопи. Горското стопанство обхваща по-голямата част от река Крумовица и е разположено на юг от река Арда до границата ни с Гърция. Административният център на горското стопанство се намира в Крумовград.

Най-високата надморска височина в района на ДГС Крумовград е връх Коджа Еле 1266,8 метра, а най-ниската - 145 метра там, където река Арда излиза от района на горското стопанство. На територията на ДГС Крумовград за обявени за защитени следните природни обекта: Резерват Вълчи дол- едно от редките местообитания на белоглави лешояди в страната. Резерватът е с международна известност и е обект на наблюдение от различни орнитоложки организации. Защитени местности в района на Държавно горско стопанство Крумовград са:

  • Джелово - естествено находище на турска леска
  • Мандрата - водопад на река Ташборун дере
  • Водопада - водопад на река Дюшун дере
  • Бурище - водопад на река Дюшун дере
  • Душан - водопад на река Дюшун дере

Дивеч в ТП ДГС Крумовград

В района на Държавно горско стопанство Крумовград се срещат немалък брой редки и застрашени от изчезване растителни и животински видове, които са включени в Червената книга на Република България. Видовото разнообразие на дивеч е голямо, което се задържа постоянно или временно на територията на ДГС Крумовград са следните: Сърна, Дива свиня, Елен лопатар, Лисица и Заек. На територията на ДГС Крумовград е обособен държавен дивечовъден участък - Чифлик дере, в които основен вид дивеч е дива свиня съпътстван от заек и сърна.

Растителност в ДГС Крумовград

ДГС Крумовград разполага с изключително богато разнообразие от растителност. Основната дейност на горското стопанство е опазването и стопанисване на горите на територията на общината. Стопанство извършва залесяване, чрез фиданки от широколистни видове дървета – акация, дъб и липа, както и извършва охрана горските насаждения от незаконна сеч. При ползването на горите. Най-често срещани дървесни видове в ДГС Крумовград са: бор, дъб и бук. От храстите основно разпространени са: дрянка, люляк, лексата и шипката. Стопанството извършва следните основни дейности: охрана на горския фонд, дърводобив и продажба на дървесина и лесокултурна дейност като залесяване.

Дърводобив в ДГС Крумовград

ДГС Крумовград извършва дърводобив. Горското стопанство извършва контролна дейност, независимо от собствеността на горите. То следи за стриктното прилагане на Закона за горите. При откриване на дървен материал, без наличието на документ за собственост, от стопанство Крумовград налагат санкции към съхраняващият дървесината. Най-често срещани дървесни видове в ДГС Крумовград са: бор, дъб и бук.

Ключови думи:
ДГС Крумовград
 
КОНТАКТ
ГАЛЕРИЯ
Тази страница е
посетена 8437 пъти.
ЗА INFO-CALL.BG ВРЪЗКА С INFO-CALL.BG РЕКЛАМА УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Погребални услуги
Счетоводни услуги
Нотариални услуги
Медицински център
Лекари
Автоморги
Автосервизи
Ключарски услуги
рециклиране и оползотворяване
Аптеки
Пътна помощ
Шофьорски курсове
Земеделски кооперации
Училища
Детски градини
Общини
Селскостопанска техника
Зоомагазини
Ветеринарни клиники
Дърва за огрев
Международен транспорт
Стоматолог
Болници
Машини
Електро услуги
ВиК услуги
Противопожарни инсталации
Медицински лаборатории